Ліга Європи

Севілья - Рома: у фіналі Ліги Європи зіграють екс-клуб Коноплянки та команда, яку очолює колишній коуч Шевченка

Переглядів 888
Дмитро Котков
1 голос
Пушкаш Арена, де відбудеться фінал Ліги Європи-2023. Фото: Google
Іспанська Севілья та італійська Рома з'ясують стосунки в рамках фіналу Ліги Європи-2023, який відбудеться в Будапешті. Іспанці виграли у Ювентуса, а римляни перемогли в протистоянні з Баєром.

18 травня відбулися матчі-відповіді півфінальних протистоянь Ліги Європи.

Після нічиєї 1:1 в Турині зустрілися між собою Севілья та Ювентус. Основний час другого поєдинку також завершився внічию 1:1 (на гол Влаховича іспанці відповіли чудовим забитим м'ячем у виконанні Сусо). А ось в додатковий час забила тільки Севілья. Переможним голом відзначився Ерік Ламела на 95 хвилині. В підсумку, перемігши з рахунком 2:1, до фіналу вийшли андалузці, яким у 2015-2017 належав український вінгер Краковії Євген Коноплянка.

В іншому поєдинку зустрілися леверкузенський Баєр та Рома. В Італії перемогли римляни з рахунком 1:0, а ось в Німеччині матч завершився нульовою нічиєю. До фіналу вийшла Рома португальського наставника Жозе Моурінью, який свого часу тренував Андрія Шевченка в Челсі.

Фінальний матч Ліги Європи Севілья - Рома відбудеться 31 травня в столиці Угорщини Будапешті.

Зазначимо, що для Севільї це буде вже сьомий фінал Ліги Європи. Попередні шість іспанська команда виграла і є рекордсменом цього турніру. Для Роми це буде перший фінал Ліги Європи в історії. Раніше римляни виграли Кубок Ярмарків-1961, а також стали переможцями Ліги конференцій-2022 разом з Жозе Моурінью. Для португальського спеціаліста це може бути вже шостий євротрофей. Лігу Європи він раніше вигравав у 2017 році разом з Манчестер Юнайтед.

Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт