Ексклюзив

Оцінки за матч Україна – Грузія: «Мудрик приємно здивував, а Конопля стримав Кварацхелію». Кучер – про перемогу команди Реброва

Переглядів 522
Владислав Лютостанський
2 голоси
Олександр Кучер, колаж: «Український футбол»
Легенда Шахтаря та колишній тренер Дніпра-1 Олександр Кучер ексклюзивно для «УФ» розібрав переможний матч нашої національної команди над Грузією в третьому турі Ліги націй.

У п’ятницю, 11 жовтня, збірна України у Познані приймала команду Грузії. Єдиний, проте переможний м’яч за синьо-жовтих забив вінгер Михайло Мудрик, принісши команді Сергія Реброва першу перемогу в новому сезоні Ліги націй 2024/25.

Оглядач сайту «Український футбол» Владислав Лютостанський звернувся до колишнього захисника національної команди та легенди донецького Шахтаря – Олександра Кучера, аби той поділився враженнями від поєдинку та оцінив виступ гравців синьо-жовтої команди.

Також для наочності ми додаємо бали зі статистичних порталів – Sofascore, WhoScored, Flashscore.

«У матчі з Грузією ми побачили справжню команду, яка прагне перемог»

– Гра другим номером від команди Реброва приносить нам такий необхідний результат у Лізі націй. Які ваші враження від матчу України з Грузією?

– Після двох поразок очікувано було, що в цій грі на першому місці стоятиме саме результат. І це завдання команда успішно виконала. Вони здобули важливу перемогу, повертаються в боротьбу у своїй групі Ліги націй за найкращі місця. Гра вийшла не такою видовищною, більше напруженою, але зараз головне було – перемогти. Це було дуже важливо і для психологічної впевненості гравців.

– Як оціните рівень суперника збірної України? Грузія завоювала чимало фанатських сердець під час Євро-2024 і добре стартувала у Лізі націй.

– Грузія – дуже хороша команда, виграла два матчі в Ліги націй. Було зрозуміло, що буде важкий матч. Якщо подивитися на їхніх гравців, то можна помітити, що дуже багато з них грає саме у Європі. Гравці з технікою, швидкістю та креативом, дуже загрозливі на просторі. Другий матч у Грузії, думаю, буде ще важчим.

Гравці збірної України, фото: УАФ

– Команда Реброва знову починає здобувати результат, коли вже немає куди відступати. Чому збірна губиться у сприятливіших умовах?

– Можливо, психологічний аспект відіграє роль. Старт у Лізі націй для нас вийшов продовженням «синдрому Румунії». Десь команда, можливо, невідповідально підійшла до гри з Албанією (1:2), не вдалося потім реабілітуватися у грі з Чехією (2:3). Помітно було, що на цю гру футболісти збірної вийшли дуже зарядженими, схоже, це і зіграло свою роль. 

Вся команда намагалася атакувати, і так само вся команда не цуралася грати на відбір – це позитивна риса. Гравці почали грати не кожен сам за себе, а один за одного. У матчі з Грузією ми побачили справжню команду, яка прагне перемагати, попри важку кадрову ситуацію.

«Конопля стримав Кварацхелію, який і двох-трьох може обіграти»

Анатолій Трубін – 8.0

(Sofascore – 7.6, WhoScored – 7.3, Flashscore – 7.4)

Олександр Кучер: Особливих питань до нього немає, зіграв на нуль. Раз наприкінці матчу неточно виніс м’яч, але там і до якості газону є питання. Загалом всю небезпеку, яка була, він відвів. 

Микола Матвієнко – 7.0

(Sofascore – 7.7, WhoScored – 7.2, Flashscore – 7.3)

Олександр Кучер: Як для оборони – все добре. Були позиційні помилки, але загалом без претензій. Микола показав задовільний рівень гри. 

Максим Таловєров – 6.0

(Sofascore – 7.7, WhoScored – 7.3, Flashscore – 7.4)

Олександр Кучер: Були індивідуальні та позиційні помилки. Можна згадати епізод, коли м’яч його перелетів і це було потенційно дуже небезпечно для наших воріт. Найголовніше, що зіграли на нуль. 

Максим Таловєров, фото: Getty Images

Ілля Забарний – 7.0

(Sofascore – 7.2, WhoScored – 7.2, Flashscore – 7.4)

Олександр Кучер: Так, я погоджуюся, що Забарний міг би вписатися у будь-яку команду світу без проблем. Хоча був момент, коли його з Таловєровим обіграли, тому і він не без гріха. Загалом Забарний зараз виглядає дуже потужно. Час в Англії додав йому класу та досвіду. Ілля грає спокійно та розсудливо – це те, що і потрібно для оборонця.

Юхим Конопля – 7.0

(Sofascore – 7.4, WhoScored – 7.2, Flashscore – 7.2)

Олександр Кучер: Можна сказати, що Кварацхелію він стримав, хоча Хвіча дуже сильний футболіст, який може і з двома-трьома розібратися. Але вчора нічого такого йому не дали зробити – це заслуга і Коноплі, який провів доволі хороший поєдинок.

«Калюжний у другому таймі всюди «вигризав», у Судакова із Шапаренком вимальовується зв’язочка»

Іван Калюжний – 7.0

(Sofascore – 7.6, WhoScored – 7.8, Flashscore – 7.4)

Олександр Кучер: У першому таймі, мабуть, через нервозність були втрати позиції. Бачив, що йому завжди доводилося діставати, доганяти опонентів. Жовтка картка теж необов’язкова була. Але у другому таймі, коли ми стали грати нижче, то він дуже здорово виглядав, всюди «вигризав». Видно, що з ним персонально розмовляли тренери. Дуже непогано, як для дебюту.

Георгій Судаков – 6.5

(Sofascore – 7.3, WhoScored – 7.2, Flashscore – 7.6)

Олександр Кучер: Непогано зіграв у парі з Шапаренком. Особливо та стіночка в центрі поля, коли в обличчя м’яч зарядили:) А так Жора не цурався грати на захист, намагався загострювати. Думаю, цей поєдинок він може занести собі в актив.

Микола Шапаренко – 6.5

(Sofascore – 7.4, WhoScored – 7.2, Flashscore – 7.2)

Олександр Кучер: Порадував своєю грою, працював у відборі. У них із Судаковим вже якась зв’язка починає вимальовуватися. Хлопці грають не на себе, на команду, допомагають один одному – це не може не тішити. 

«Мудрик провів одну з найкращих ігор, а Гуцуляк та Довбик мали одну проблему на двох»

Михайло Мудрик – 8.0 

(Sofascore – 8.3, WhoScored – 8.3, Flashscore – 8.2)

Олександр Кучер: Звання «Лев матчу» цілком виправдане. Я був приємно здивований грою Мудрика. Михайло почав грати саме на команду, я давно не бачив, аби він так завзято діяв у відборі, бився за м’яч. Це одна з найкращих ігор Мудрика за останній час у плані командної роботи.

Михайло Мудрик, фото: Getty Images

Олексій Гуцуляк – 6.0

(Sofascore – 7.4, WhoScored – 7.0, Flashscore – 7.0)

Олександр Кучер: У перехідних фазах було присутнє непорозуміння: коли віддати, коли на себе взяти. Він чимало стандартів заробив на нашу користь, але помітно, що він по суті нова людина у збірній. Йому ще не вистачає зв’язок, розуміння партнерів. Проте точно не слід говорити, що він провалив цей матч, свій внесок у перемогу він теж зробив.

Артем Довбик – 6.0

(Sofascore – 6.3, WhoScored – 6.2, Flashscore – 6.6)

Олександр Кучер: Довбик, перш за все, гравець штрафного майданчику, тому аби вимагати від нього голів, його потрібно постачати м’ячами. Також, з того що я помітив, у нього була схожа проблема з Гуцуляком щодо ухвалення рішень. Коли треба бити – вони віддавали, коли треба віддати – вони били. Це дивно, бо Артем раніше грав разом з Гуцуляком у Дніпрі-1. Може, час минув і вони забули вже один одного в плані зв’язочки:)

Оцінки для резервістів збірної України від статистичних порталів

  • Олександр Зубков – 6.8 (Sofascore), 6.0 (WhoScored), 6.4 (Flashcore)
  • Роман Яремчук – 6.4 (Sofascore), 6.0 (WhoScored), 6.3 (Flashcore)
  • Олександр Назаренко – 6.5 (Sofascore), 6.1 (WhoScored), без оцінки (Flashcore)
  • Дмитро Криськів – без оцінки (Sofascore), 6.0 (WhoScored), без оцінки (Flashcore)
  • Олександр Сваток – без оцінки (Sofascore), 6.1 (WhoScored), без оцінки (Flashcore)
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт