Ексклюзив

Україна – Грузія: анонс та прогноз на матч 3-го туру Ліги націй. Експерти підтримали команду Реброва

Переглядів 261
Владислав Лютостанський
1 голос
Збірна України, Маркевич і Сабо. Колаж: УФ
Ексклюзивний анонс та прогноз на гру третього туру Ліги націй, в якій збірна України зустрічатиметься з національною командою Грузії від «УФ».

У п’ятницю, 11 жовтня, підопічні Сергія Реброва проведуть третій матч у Лізі націй сезону 2024/25, зустрівшись з командою-сенсацією Євро-2024 – Грузією. Стартовий свисток австрійського рефері Юліана Вайнбергера прозвучить о 21:45 за київським часом.

Між собою зустрінуться антиподи: кризова, але талановита команда Реброва і запальний трудовий колектив Віллі Саньоля, який після Євро-2024 не збавив оберти. Хто вийде переможцем дізнаємося у п’ятницю, а наразі вашій увазі презентуємо анонс та прогноз на поєдинок Україна – Грузія від оглядача сайту «Український футбол» Владислава Лютостанського.

Ліга націй. Сезон 2024/25 рр. Груповий етап

Україна – Грузія

Місто Познань (Польща). Стадіон «ENEA»

Початок гри о 21:45 за Києвом.

«Зустріч антиподів: проблемна збірна України проти організованої Грузії з Хвічею»

Україна: Іноді досі здається, що підопічні Реброва не відійшли від тієї болючої поразки в стартовому турі Євро-2024 у грі з Румунією (0:3). Саме тоді й було зруйновано «кришталевий палац», який вважався одним з найкращим, що ми мали у своїй сучасній історії. 

Сергій Ребров. Фото: УАФ

Цій збірній бракує стрижня, вона має намір все занадто ускладнювати, вирізнятися, але в цьому пориві втрачає не лише власну ідентичність, а й результат. Як наслідок – не вихід з групи на Євро-2024 і провальний старт у новому сезоні Ліги націй. Ребров після невдачі на чемпіонаті Європи не влаштував перезапуск збірної, спробувавши зберегти вікових та досвідчених гравців, але обпікся – поразки Албанії (1:2) та Чехії (2:3).

Зараз синьо-жовті перебувають на дні, від якого можна відштовхнутися. Вболівальникам не потрібні найсучасніші віяння футбольної моди втілені у грі збірної, вболівальникам потрібні емоції, бажано позитивні. Індивідуальний клас у наших гравців на нормальному європейському рівні, але питання щодо наявності справжньої команди – присутні.

Грузія: Картвели своєю грою на чемпіонаті Європи у Німеччині запалили емоціями величезну кількість вболівальників. Попри всі прогнози команда Саньоля вийшла зі своєї групи на Євро-2024, обігравши Португалію (2:0) та зігравши внічию з Чехією (1:1). Хоча хто міг повірити в такий успіх після поразки від Туреччини (1:3) в першому турі?

Навіть у матчі 1/8 фіналу з Іспанією грузинська збірна першою відкрила рахунок – автогол у свій пасив записав захисник Робен Ле Норман. Проте хіба може бути соромно після такого шляху програти в плей-оф (1:4) майбутнім чемпіонам Європи?

Тим більше, що після Євро команда Саньоля не зменшила оберти. У Лізі націй картвели стартували з двох перемог, продемонструвавши приклад збірній України. Спершу Грузія розгромила чехів (4:1), після чого переграла албанців (1:0).

Після двох турів саме Сакартвело очолює турнірну таблицю нашої групи В1 в Лізі націй. І не треба дивуватися, якщо хтось з українських вболівальників підтримає грузинську збірну. Вони грають у футбол з гарячим серцем – це не може не приваблювати. Особливо коли твоя збірна вже давно не демонструє чогось подібного.

Колишній півзахисник збірної України Кирило Ковальчук в інтерв’ю для сайту «Збірна»:

«Пам’ятаю, що раніше, коли грали з Грузією, Молдовою, Вірменією, то завжди за результат ми були спокійними (в 90-х і 2000-х із усіма переліченими суперниками Україна втрачала очки в офіційних матчах,прим. «Збірна»). А зараз ми боїмося Грузії. Уявляєте, дійшло до того, що Грузія у матчі з нами – фаворит». 

«Ми дорожчі за Грузію на 89 млн євро, та й букмекери вважають Україну фаворитом»

Німецький портал Transfermarkt оцінює склад збірної Грузії у 174 млн євро. За цим показником національна команда України переважає своїх опонентів на 89 млн, адже склад синьо-жовтих досягає показника у 263 млн євро.

 Головною зіркою картвелів є вінгер італійського Наполі Хвіча Кварацхелія, вартість якого складає 80 млн євро. «Кварадона» цього сезону провів дев’ять матчів за команду Антоніо Конте у всіх турнірах, оформивши 3+2 за системою гол плюс пас. Саме він, а не, наприклад, Довбик, завоював звання найкращого футболіста Серії А в вересні 2024 року.

Також варто відзначити ще двох зірок збірної Грузії – голкіпера Валенсії, який вже підписав попередній контракт з Ліверпулем, Гіоргі Мамардашвілі (45 млн) та нападника Ліона – Жоржа Мікаутадзе (20 млн).

У збірної України одразу два гравці коштують по 35 млн євро, що є піковою вартістю для нашої національної команди на цей момент. Мова про півзахисника донецького Шахтаря Георгія Судакова та нападника Роми Артема Довбика.

Артем Довбик. Фото: УАФ

Лідер «гірників» наразі є одним з найкращих бомбардирів УПЛ, а загалом цього сезону забив сім м’ячів та оформив дві результативні передачі. 

Що стосується форварда римлян, то Довбик вже чотири рази забивав за Рому після свого трансферу з каталонської Жирони влітку цього року.

Думка букмекерів

  • Перемога України – 2.24;
  • Нічия – 3.35;
  • Перемога Грузію – 3.45.

Букмекери фаворитом зустрічі попри все бачить саме Україну, а в перемогу Грузії вірять трохи більше, ніж в нічию.

Відкривати рахунок має саме команда Реброва, а не Саньоля (1.83 проти 2.37).

Найімовірнішим результатом зустрічі є нічия 1:1, а найбільші шанси відзначитися є у голеадора Роми Артема Довбика (3.00). Серед грузинів найбільшу небезпеку, на думку букмекерів, українському захисту нестиме саме Кварацхелія – 3.50.

Колишній головний тренер синьо-жовтих Йожеф Сабо в інтерв’ю сайту «Збірна»:

«Грузія зараз на підйомі й обіграти їх буде ой як не просто, але я вважаю, що Ребров зробив правильні висновки та знає, як здобути необхідний результат. Я думаю, що потрібно запресингувати грузинів з першої хвилини, поламати їхню гру».

Йожеф Сабо. Фото: Google

«Ніколи не пізно? Грузія ще жодного разу не перемагала Україну»

Між собою збірні Грузії та України зустрічалися дев’ять разів (чотири офіційні гри). Синьо-жовті здобули шість перемог та ще тричі грали внічию. Тому в команди Саньоля є непогані шанси вперше тріумфувати в цьому очному протистоянні.

Історія зустрічей Україна – Грузія

  • Перемоги: 6:0;
  • Забиті м'ячі: 16:6;
  • Найбільша перемога: 4:0 (1998 рік – перша зустріч).

Востаннє картвели з українцями зустрічалися 9 червня 2015 року в товариському матчі. Тоді команда Михайла Фоменка здобула перемогу завдяки голам Артема Кравця та Євгена Коноплянки у другому таймі зустрічі.

Товариський матч

Грузія – Україна 1:2

Голи: Вацадзе, 81 – Кравець, 57, Коноплянка, 67

  • Грузія: Лорія, Лобжанідзе (Аладашвілі, 71), Кашія, Амісулашвілі, Казаішвілі (Вацадзе, 71), Окріашвілі (Кенія, 46), Ананідзе, Цхададзе (Чантурія, 46), Кобахідзе, Двалі, Наваловський.
  • Україна: Бойко, Морозюк, Хачеріді, Ракицький, Ксьонз, Степаненко (Шевчук, 46), Гармаш (Сидорчук, 46), Ротань (Рибалка, 46), Гусєв (Тимощук, 46), Коноплянка (Олійник, 76), Селезньов (Кравець, 46).

Не вдалось завантажити відео.

Кадрова ситуація

У збірної Грузії кадрових втрат немає, і усі лідери команди готові до того, аби спробувати здобути третю поспіль перемогу у Лізі націй. 

Не можна не згадати й про старого знайомого для української футбольної публіки – Гіо Цітаїшвілі, який у 2019 році став переможцем молодіжного чемпіонату світу саме в лавах збірної України. Зараз йому вже 23 роки, він грає в іспанській Сегунді за Гранаду, хоча його контракт і досі належить київському Динамо.

  • Травмовані: Зінченко, Малиновський, Миколенко, Циганков, Бражко, Степаненко, Ярмоленко, Піхальонок, Лунін.
  • Дискваліфіковані: відсутні.

У складі збірної України напередодні жовтневих зборів одразу дев’ять гравців вилетіло з обойми тренерського штабу Реброва – усі через травми чи хвороби. Найбільших втрат зазнала центральна ланка – одразу мінус п’ять виконавців.

Проте важко сказати, що прямо усі зазначені гравці останнім часом відігравали визначальну роль у збірні України, окрім лише Володимира Бражка, якому немає рівноцінної заміни, та Віктора Циганкова, чия втрата значно послаблює атакувальний потенціал синьо-жовтих.

Руслан Малиновський. Фото: УАФ

Команда Реброва отримала серйозний удар по кадрах, проте у розташуванні української збірної лишаються гравці, які претендують на звання зірок. Коли, як не зараз доводити свою претензію на лідерство? Не варто і забувати про новачків збірної, що отримали серйозний шанс і мають ним скористатися.

Колишній головний тренер національної команди України Мирон Маркевич в коментарі для сайту «Збірна»:

«І Грузія, і Чехія, і Албанія – усі нам по зубах. Їм можна і треба обігрувати. Якби у нас в групі була Іспанія чи Англія, була б інша розмова, а так – не варто завчасно казати, що шансів на перше чи друге місце у нас вже немає чи їх мало».

Прогноз від «УФ»: Здається, що зараз абсолютно все грає проти України: криза після Євро-2024, чималі кадрові втрати, пригнічений емоційний стан гравців та тиск за результат. Саме в таких обставинах синьо-жовті й мають нарешті перервати це коло сансари, здобувши перемогу над такою близькою українцям за духом збірною Грузією.

Прогнозований рахунок – 2:1.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт