Ексклюзив

Єгор Твердохліб: «Ми програли Зорі по всіх статтях, але здобули перемогу – тому зараз хочемо реабілітуватися своєю грою»

Переглядів 23294
Олександр Карпенко
5 голосів
Єгор Твердохліб. Фото: Минай
Півзахисник Минаю Єгор Твердохліб в ексклюзивному коментарі «УФ» проаналізував гру закарпатців на старті нового сезону УПЛ напередодні сьогоднішнього матчу проти Зорі.

Минай, який минулого сезону видав найкращий результат в історії клубу в еліті, розпочав новий чемпіонат з двох поспіль поразок від Динамо (1:4) та ЛНЗ (0:3). Далі була нічия із знекровленим Дніпром-1 (1:1), а в останньому турі ‒ мінімальна поразка від Металіста 1925 (0:1) під завісу матчу.

Сайт «Український футбол» зв'язався з Єгором Твердохлібом, який розповів про атмосферу всередині команди після стартових турів, зацікавленість з боку інших клубів та історію маленького вболівальника, який постраждав від заборони відвідувати матчі улюбленої команди.

«Нічия з Дніпром-1 повинна додати нам впевненості»

–  Єгоре, Минай вперше зіграв внічию з Дніпром-1. До цього була одна перемога та п'ять поспіль поразок в очних дуелях з урахуванням товариської зустрічі.

– Матч з Дніпром-1 видався непоганим для нас. Ми продемонстрували непогану гру на фоні доброго суперника.

– В останньому матчі з Металістом 1925 Минай міг розраховувати на очки. Наскільки поразка на виїзді боляче вдарила по амбіціях команди?

– Настрій в команді був не сильно позитивний, але тренер після матчу сказав тримати мікроклімат, забути про ту гру та думати вже про наступного суперника. Нас чекає серйозний суперник.

– Повертатися додому після такої прикрої поразки досить складно, коли дорога неблизька, а вся команда пригнічена та без настрою.

– Це частина нашої роботи. Ми професіонали, потрібно не піддаватися негативним емоціям, робити висновки та багато працювати. Набагато приємніше їхати додому з перемогою або нічиєю, але через такі моменти теж варто пройти.

«Все, що наразі можу сказати – в мене діючий контракт з Минаєм»

– Попереду в Минаю матч проти Зорі. Наскільки для вас принципово реабілітуватися за погром в останньому турі, попри те, що через інцидент з Мишньовим команда отримала технічну перемогу та +3 очка?

– Так, звісно. Той матч ми програли по всіх статтях. По результату і по грі не виглядали так, як потрібно. Хочеться реабілітуватися вже своєю грою та довести, шо зробили висновки  з попередньої гри.

– Наскільки вам на руку те, що Зоря приїде на матч з вами після матчу зі Славію?

– Ми не дивимося на суперника. Ми розуміємо, що після єврокубків їм буде дуже важко. Нам потрібно грати у свій футбол, а не підлаштовуватись під суперника. Гра покаже, кому воно на руку зіграємо.

– Як оцінюєте старт сезону?

– Не можу сказати, що вдалий. Потрібно працювати, щоб набирати очки в наступних матчах.

– Цього літа вас часто згадували в контексті трансферних новин. Зараз присутня конкретика з боку інших клубів?

– Все, що наразі можу сказати – в мене діючий контракт з Минаєм. Я повністю сконцентрований зараз на цій команді. Я знаю, що є зацікавленість, читаю новини. Більше немає чого додати.

– Маленьке уточнення, на який термін ви перепідписували контракт з Минаєм?

– До літа 2025 року.

– Ваше бачення розвитку кар'єри після Миная: на підвищення в УПЛ або спробувати себе за кордоном?

– Якщо буде зацікавленість – будемо сідати та розмовляти. В країні іде війна, тому ми не можемо загадувати так далеко. Вирішуватимемо по ситуації.

«Після інциденту з хлопчиком наша команда була пригнічена»

– Ваш прогрес під керівництвом Володимира Шарана видно неозброєним оком.

– Дуже приємно працювати з нашим тренерським штабом. Те, що мені довіряють, це потрібно цінувати та своєю самовіддачею та результатами віддячити за довіру. Дуже щасливий грати в команді Володимира Богдановича.

– Не можу не поцікавитися у вас стосовно історії з маленьким хлопчиком, який за парканом стежив за грою проти ЛНЗ та пошкодив собі руку.

– Після матчу ми всі були пригнічені, коли дізналися, що там трапилося неприємне з хлопчиком.

– Кому з хлопців прийшла ідея провідати хлопця та подарувати йому підписану футболку Миная?

– Коли ми дізналися, що він у лікарні, то всі разом вирішили завітати до нього та підтримати його. Не знаю, кому належить ця ідея. Ми всі хотіли хлопчика підтримати. Я вважаю, що це хороший вчинок зі сторони клубу. Головне, щоб з ним все було добре і він зміг дивитися за грою з трибун, а не за парканом.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт