Ексклюзив

«Запорізька діаспора тримає марку»: герой матчу Оболонь – Колос Цуріков розповів про повторення рекорду Сидорчука в УПЛ

Переглядів 1354
Олександр Карпенко
6 голосів
Андрій Цуріков та Сергій Сидорчук. Колаж: УФ
Андрій Цуріков, латераль Колоса, поділився з «УФ» останніми новинами з табору ковалівців напередодні матчу другого туру УПЛ проти Інгульця.

Колос завдяки дублю захисника Андрія Цурікова врятувався від поразки в матчі з Оболонню (2:2) у стартовому турі чемпіонату України. Атакувальний захисник у вирішальний момент допоміг ковалівцям забрати очки у Києві.

Для 31-річного футболіста дубль у ворота Оболоні став першим у дорослій кар’єрі. Тим самим Андрій повторив рекорд серед найпізніших дублів, який майже три роки належав динамівцю Сергію Сидорчуку. Обом вихованцям запорізького футболу знадобилося на це по 216 матчів.

Сайт «Український футбол» поспілкувався з Андрієм Цуріковим, який разом з Колосом готується до першого домашнього матчу у новому сезоні. До Ковалівки завітав чемпіон Першої ліги Інгулець.

«Забивний захисник – це завжди плюс опція для команди»

– Андрію, вперше в кар'єрі ви забили більше одного м'яча за гру. Для цього вам знадобилося 216 матчів. Ви знали про цей статистичний факт?

– Я про це не знав. Для мене це найпам’ятніший момент. Хочеться, щоб це траплялося частіше.

– Є здогадки, кому раніше належало подібне досягнення?

– Цікаво від вас почути.

– Вашому приятелю – Сергію Сидорчуку.

– Запорізька діаспора тримає марку:)

– В дебютному сезоні за Колос ви забили 4 голи. Новий чемпіонат розпочали з двох голів Оболоні. Чи вдасться повторити особистий рекорд по результативності? А це, нагадаю, 5 голів в сезоні 2022/23.

– Для мене найголовніше, щоб команда перемагала. Якщо я зможу внести свою частку в результат – це буде приємним бонусом. Забивний захисник – це завжди плюс опція для команди. Вся команда працює на результат.

– Колос проведе свій перший домашній матч нового сезону проти Інгульця. Яку характеристику можете дати чемпіону Першої ліги?

– Матч з Інгульцем точно прохідним, «легкою прогулянкою», не буде. Ми хочемо грати у свій футбол з будь-яким суперником. Сезон лише розпочався. Головне – швидше вкотитися в сезон, набрати форму та вірити в нашу ідею. Хочеться потішити перемогою вболівальників, президента клубу, тренерський штаб. 

«Соромно перед президентом за минулий сезон»

– Колос на наших очах проходить етап перебудови. На якій стадії побудова нової команди?

– Від нас вимагають грати в комбінаційний футбол. Хочеться не підлаштовуватися під суперника, не грати в бий-біжи. Я сподіваюсь, що ми зможемо це втілити на полі. Ми голодні до перемог, особливо після провального минулого сезону. За це дуже соромно перед президентом, який вкладає душу в цей проект. 

Ми хочемо реабілітуватися. Хлопці, які прийшли в команду в це міжсезоння, точно допоможуть нам покращити гру.

– Для тих, хто не в темі. Що просить від гравців Колоса головний тренер Олександр Поздєєв, який очолив першу клубну команду під час минулого сезону?

– Грати з м'ячем якомога більше, підлаштовуватися один під одного, диктувати умови супернику, нав'язувати боротьбу на кожній ділянці поля. Як би ти добре не грав з м'ячем попереду, необхідно не забувати про оборону, щоб бути конкурентоздатними.

– Минулого літа Колос теж запросив сильних виконавців. Чого не вистачило?

– Причину треба шукати в собі. Десь бракувало довгої лави запасних. Можливо, хлопці, які прийшли в команду зараз, допоможуть нам стати сильнішими.

Андрій Цуріков. Фото: ФК Колос

«Ми грали не тільки проти Оболоні, а й проти поля»

Той футбол, який ми бачили наприкінці матчу з Оболонню, можна назвати новим обличчям Колоса?

– Ми розуміли, як гратиме суперник. Ми були готові до такого розвитку подій. Пропустили голи, які нечасто залітають. Засмутилися, що не виграли першу гру.

– Чого не вистачило?

– Як би це дивно не пролунало, але ми грали не лише проти суперника, але й проти поля. На сухому газоні важко зв'язати кілька передач, грати комбінаційно. Плюс, знову ж таки, отримали необов'язкові голи у власні ворота. Переконаний, що в наступних матчах продемонструємо найкращі зразки нашої гри, над якою ми працювали всю передсезонку.

– Той божевільний промах після прострілу Велетня в кошмарах не снився?

– Намагаюсь швидко забувати такі моменти і відпускати. В тому моменті не підібрав ногу, хотів зустрітися з м'ячем. 

– В Колосі підібрався склад, який міг би розглядатися потенційними кандидатами до лав збірної України. Що потрібно зробити, аби звернути на себе увагу Реброва та його помічників?

– Індивідуальних виступів точно недостатньо. Потрібно показати себе, як одна команда, грати в єврокубках, бути вгорі таблиці.

– Перед Колосом були озвучені завдання на сезон?

– Ми хочемо перемагати в кожному матчі, достойно виглядати проти грандів. Досягати результату і грати в красивий футбол. Конкретних завдань не ставили, але дали зрозуміти, що кожна гра в нас на вагу золота.

– Боротьба за єврокубки обіцяє бути гарячою. Бажаючих туди потрапити вдосталь...

– У кінці чемпіонату подивимось, хто чого вартий. Ми будемо прагнути до того, щоб Колос опинився серед команд, які потраплять до єврокубків.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт