Збірна України з футболу

«Такої норми в законі немає»: Гутцайт – про Мудрика, Довбика та інших гравців, які не повернулися з-за кордону

Переглядів 5940
Віктор Глухенький
2 голоси
Артем Довбик та Михайло Мудрик. Фото: УАФ
Голова Національного Олімпійського комітету України Вадим Гутцайт прокоментував список «спортсменів-ухилянтів» свого відомства, де присутні прізвища кількох лідерів національної збірної України.

Днями Міністерство молоді та спорту України вкотре розбурхало та збурило мережу, опублікувавши список спортсменів, які не повернулись із-за кордону на батьківщину в обумовлений строк.

Загалом у списку знаходяться імена 304 громадян України, зокрема і наших легіонерів з клубів англійської Прем'єр-ліги вінгера Челсі Михайла Мудрика та захисника Борнмута Іллі Забарного, а також ударного дуету з іспанської Жирони Віктора Циганкова та Артема Довбика і голкіпера португальської Бенфіки Анатолія Трубіна.

Після резонансу, який виклакав список у спортивному світі та суспільстві, про нього висловився й голова Національного Олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

«Міністерство молоді та спорту співпрацювало зі Службою безпеки України, аби розуміти, хто перетинає кордон та не повертається. Футболісти ж виїжджали зі збірною, ми ж їх не випускали для того, щоб підписувати контракти з клубами, такої норми в законі немає.

Коли їм було надано спеціальний дозвіл, вони підписували листи про перетинання кордону, де було зазначено термін їхнього повернення», – заявив голова НОК України в коментарі для Інформатор.

  • Вирішальний поєдинок відбору, де визначиться команда, яка посяде підсумкове друге місце в групі С між Україної та Італією буде зіграно в понеділок, 20 листопада.
  • Матч пройде в німецькому місті Леверкузен. Початок гри о 21:45.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт