Збірна України з футболу

Україна – Росія: рівно 26 років тому збірна Сабо обіграла команду РФ у відборі до Євро-2000 – відео голів матчу

Переглядів 414
Віктор Глухенький
4 голоси
Групове фото збірної України зразка 1998-го року. Фото: УАФ
Рівно 26 років тому, 5 вересня 1998, збірна України на характері перемогла Росію (3:2). Тоді у складі синьо-жовтих сяяв нинішній тренер нашої головної команди країни Сергій Ребров та чинний президент УАФ Андрій Шевченко.

Один з найпам’ятніших поєдинків збірної України за всю історію. Саме так сміливо можна назвати матч першого тур відбору на Євро-2000, який відбувся у Києві 5 вересня 1998-го року. 

Тоді Україну тренував легендарний динамівець Йожеф Сабо, а у нападі синьо-жовтих сяяли майбутні кумири мільйонів Андрій Шевченко та Сергій Ребров. 

Україна - Росія 3:2

Голи: Попов, 14, Скаченко, 24, Ребров, 74 (пен.) – Варламов, 66, Онопко, 88

Україна: Олександр Шовковський, Андрій Гусін, Володимир Микитин, Олександр Головко, Владислав Ващук, Юрій Дмитрулін, Сергій Скаченко (Юрій Калітвінцев, 46'), Сергій Попов, Сергій Ковальов (Валерій Кривенцов, 87'), Андрій Шевченко, Сергій Ребров.

▶️  Відео всіх голів у матчі Україна – Росія дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Ще більш пам’ятним став матч між нашими козаками та росіянами за рік у Москві. Саме тоді Шевченко забив свій феноменальний гол воротарю РФ Філімонову.

Не вдалось завантажити відео.

Нагадаємо, що у 1999-му році збірна України завдяки голу Андрія Шевченка у Москві проти росії зіграла внічию (1:1). Цей результат дозволив синьо-жовтим продовжити боротьбу за путівку на Євро-2000 у стикових матчах. Росія з групи не вийшла.

У матчах плей-оф за право грати на Євро-2000 Україна за сумою двох поєдинків поступилася Словенії – 1:1 та 1:2.  Саме у матчі зі словенцями воротар синьо-жовтих Олександр Шовковський пропустив один найкурйозніших голів за всю свою блискучу кар'єру.

▶️ Гол Міленко Ачімовича у ворота Олександра Шовковського дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • Тріумфатором європейської першості 2000 року стала збірна Франції, яка у фіналі обіграла італійців з рахунком 2:1 завдяки «золотому голу» нападника Давида Трезеге.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт