Збірна України з футболу

«Висловив клубу своє бажання»: українська зірка європейської команди розповів, чи відпустять його на Олімпіаду

Переглядів 4294
Олександр Карпенко
3 голоси
Максим Хлань. Фото: ФК Лехія
Український півзахисник Лехії Максим Хлань розповів про бажання і можливість поїхати у складі збірної нашої країни на літні Олімпійські ігри.

Україна вперше в історії візьме участь у футбольному турнірі літньої Олімпіади, яка 2024 року відбудеться в Парижі.

Півзахисник польської Лехії з Гданська Максим Хлань розповів про те, як він отримав виклик в олімпійську збірну України (U-23) на червневий збір і товариський турнір у французькому Тулоні від головного тренера Руслана Ротаня.

«Мені зателефонували зі штабу збірної і повідомили про це. Лехія підтримує моє бажання приїхати в збірну України і відпускає на турнір».

Хлань також заявив, що «Лехія» підтримує його бажання зіграти на Олімпіаді й відпустить його на турнір, незважаючи на те, що він відбуватиметься поза міжнародними вікнами УЄФА і ФІФА.

«Я висловив керівництву клубу своє бажання і можливість виступити на Олімпіаді. Вони виявили підтримку і розуміння в цьому питанні, за що їм спасибі. На даному етапі ми вже домоглися усної згоди», – сказав Максим в інтерв'ю сайту «Український футбол».

21-річний Хлань перейшов до Лехії з луганської Зорі у статусі вільного агента у вересні й провів у минулому сезоні 25 матчів, у яких забив дев'ять голів і зробив шість результативних передач.

  • Лехія в сезоні 2023/24 посіла перше місце в другому польському дивізіоні і повернулася в Екстраклясу.
  • Контракт українського півзахисника з польським клубом дійсний до червня 2025 року.
  • Максим дебютував за молодіжну збірну України (U-21) 2022 року і зіграв у її складі сім поєдинків.
  • Олімпійська збірна України зіграє на товариському турнірі в Тулоні з командами Єгипту, Італії, Панами та Японії з 4-го до 10 червня.
  • На груповій стадії Олімпіади команда Ротаня зустрінеться з Аргентиною, Марокко та Іраком. Футбольний турнір ОІ-2024 відбудеться з 24 липня до 10 серпня.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт