Збірна України з футболу

«Забронював місце в збірній на роки вперед»: відомий коментатор – про легенду, якому дав дебютувати Маркевич

Переглядів 2264
Данило Моісеєнков
2 голоси
Євген Коноплянка. Фото: УАФ
Український коментатор Кирило Круторогов пригадав ключові моменти кар'єри Євгена Коноплянки, відзначивши його дебют в збірній України при Мироні Маркевичі.

17 липня легенда українського футболу Євген Коноплянка офіційно оголосив про те, що закінчує свою ігрову кар'єру.

З цього приводу відомий коментатор Кирило Круторогов ексклюзивно для сайту «Український футбол» пригадав найважлиші моменти, які проходив Коноплянка у футболі.

В тому числі експерт поділився спогадами щодо дебюту Євгена у збірній Україні, який відбувся 25 травня 2010 року під керівництвом Мирона Маркевича у спарингу проти Литви, в якому Коноплянка віддав асист на Андрія Шевченка.

«Значимість самого матчу не була надто великою, але Коно сходу став улюбленцем уболівальників збірної, незалежно від клубних симпатій. Ба більше – в наступному спарингу з Румунами він забив перший м’яч.

А ще за кілька днів знову оформив асист – у товарняку з норвежцями. Ось так упродовж одного тижня Коно фактично забронював за собою місце в основному складі нашої національної збірної на роки вперед», – відзначив Круторогов.

Огляд першого матчу Коноплянки за збірну України:

Не вдалось завантажити відео.

  • Загалом у складі національної команди Коноплянка провів 87 поєдинків, забив 21 гол та віддав 15 результативних передач.
  • Він виступав за збірну з 2010-го по 2023 рр., зігравши останню зустріч під керівництвом Руслана Ротаня проти Англії (0:2) у відборі до Євро-2024.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт