Новини

«Бутко каже: «Ну що мені з ним робити, під яку ногу тримати»: як збірна України провалила молодіжне Євро-2011

Переглядів 682
Ілля Деулін
1 голос
Україна - Чехія. Фото: Google
Колишній захисник Ворскли та молодіжної збірної України Олександр Матвєєв згадав провальний для нашої молодіжки чемпіонат Європи у 2011 році.

Ексзахисник молодіжної збірної України Олександр Матвєєв, який був у складі нашої молодіжки на чемпіонаті Європи 2011 року, у ексклюзивному інтерв'ю Українському футболу розповів про той турнір, який для нашої збірної виявився провальним.

Для початку Матвєєв поділився, з якими задачами збірна України їхала на чемпіонат Європи:

«Нас тренував Павло Яковенко, який ставив максимальні задачі. Він тоді сказав, що ми перша молодіжка з великим досвідом виступів в УПЛ. На нас були великі сподівання: задача мінімум – хоча б вийти з групи, а взагалі дійти до фіналу. В підсумку ви знаєте, чим все закінчилося».

Захисник проаналізував матч із Чехією, який наша молодіжка програла 1:2:

«Ми програвали деякі епізоди, але вони виявились фатальними. Там програли підбір, там – боротьбу, пропустили необов’язкові голи, а з 0:2 відігратися складно. Лише Макс Білий в кінці забив гол престижу».

Не вдалось завантажити відео.

На думку Матвєєва, свою роль зіграла недооцінка суперника:

«Перед матчем ми детально розбирали Чехію, як і інших суперників, хто де грає, у кого яка робоча нога та інші моменти. Думаю, десь була недооцінка суперника. Всі казали, що ми фаворити, і це зіграло з нами злий жарт».

Також захисник поділився думкою щодо матчу з Англією, який закінчився нулями на табло:

«Нам потрібно було перемагати, тому що ми розуміли, що проти Іспанії шансів буде мало, але зіграли 0:0. Результат кращий ніж у першому матчі, але ми були розчарованими. Після цього емоційний стан був вже не той і підняти моральний дух було важко».

Очікування Матвєєва справдилися – Україна програла Іспанії 0:3. Захисник поділився атмосферою, що панувала в команді перед цим матчем:

«Ми не вірили, що зможемо вдало протистояти іспанцям, особливо, коли подивились їх склад: Муньяін, Алькантара, Мата, де Хеа – зіркові особистості! 

Молодіжна збірна України. Фото: Google

Особливу увагу Матвеєв приділив настановами Богдану Бутку від тренера команди:

«Яковенко казав: «Муньяін дуже креативний парубок, може обіграти вліво, а може обіграти вправо». А на правому фланзі у нас грав Бутко. Богдан каже: «Ну і що мені з ним робити, під яку ногу тримати?» (сміється)».

Наостанок захисник розповів, що Яковенко сказав після гри з іспанцями:

«Він сказав: «Хлопці, по самовіддачі ніяких претензій я не маю. Ви всі молодці, всі боролися. Я бачив, що очі у вас горіли». Напевно, Яковенко підсвідомо вже думав про свою подальшу кар’єру, адже на нього також покладалось багато надій».

  • У 2011 році збірна України вдруге в історії вийшла на молодіжне Євро. На попередньому турнірі у 2006 році команда Олексія Михайличенка посіла друге місце.
  • З однією нічиєю за три матчі збірна посіла останнє місце групи В та залишила турнір.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт