Новини

«Циганков має знищити всі рекорди співвітчизників»: у Каталонії анонсували феєричні виступи українця у Жироні

Переглядів 7249
Ілля Деулін
5 голосів
Віктор Циганков. Фото: Google
Каталонська преса аналізує перші виступи Віктора Циганкова у складі Жирони. Загалом результати українців у Ла Лізі не втішають, але на вінгера у Каталонії покладають великі надії.

Вінгер Віктор Циганков продовжує збирати схвальні відгуки за свої перші півроку в Жироні.

Так, зазначається, що рішення заплатити п’ять мільйонів євро за гравця, в якого влітку закінчувався контракт, яке взимку здавалося незрозумілим, тепер є вигідною умовою через миттєвий вплив на команду та гарну адаптацію.

Згадали в Каталонії і перший матч вінгера у стартовому складі Жирони:

«Вже у матчі проти Альмерії Циганков залишив «червоно-білих» уболівальників безмовними, забив гол і віддав гольову передачу Хаві Ернандесу. Цей матч все ще в пам’яті всіх – 4:0 до перерви і фінальні 6:2».

Журналісти також проаналізували, які задачі має Циганков у Жироні:

«Після матчу з Райо Вальєкано, де вінгер оформив дубль, вплив Циганкова на гру Жирони полягав, перш за все, у створенні гри в атаці та ключових елементах тактики Мікеля». 

Віктор Циганков. Фото: Google

Гра з Райо Вальєкано 18 березня нині остання в складі Жирони, в якій забивав Циганков. Той дубль допоміг команді врятувати нічию 2:2. Втім, у Каталонії не засмучуються з даного приводу:

«Насправді ексгравець київського Динамо більше не забивав, але згодом були три матчі з Севільєю (2:0), Мальоркою (2:1) та Реал Сосьєдадом (2:2), в яких він асистував одноклубникам.».

Також журналісти пригадали виступи Артема Кравця у Гранаді:

«Циганков входить до невеликого списку українців, які провели гру у вищому іспанському дивізіоні. Артем Кравець забив найбільше голів серед українців – п’ять, на два більше, ніж у гравця Жирони, який у наступному сезоні має знищити всі рекорди своїх співвітчизників». 

Наостанок видання Lesportiu резюмує перші півроку Циганкова у Каталонії:

«Півсезону Циганкова в Жироні були захоплюючими у всіх сенсах. Без різкості та шуму, він вже є основною фігурою для Мікеля Санчеса, який добре закрив правий фланг завдяки таланту українця».

  • З моменту переїзду з київського Динамо до Каталонії взимку 2023 року Циганков провів за Жирону 19 матчів, в яких забив три голи та віддав шість асистів.
  • Угода вінгера з Жироною укладена терміном до червня 2027 року.
  • Сезон у Ла Лізі команда з Каталонії закінчила на 10 місці.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт