Новини

Гравець УПЛ кращий за Мудрика: топ-10 рейтингу кращих дриблерів світу

Переглядів 1706
Євген Чепур
1 голос
Максим Брагару. Фото: Чорноморець
Міжнародний центр спортивних досліджень (CIES) проаналізував дані Wyscout за рік для складання світового рейтингу найкращих дриблерів світу відповідно до індексу, що об'єднує частоту і відсоток успішних обводок.

Аналітики CIES включили в цей рейтинг тільки тих футболістів, яким ще не виповнилося 23 роки і які зіграли не менше 1500 хвилин у національних лігах.

Бразильський вінгер мадридського Реала Вінісіус Жуніор очолює список найкращих дриблерів світу. Його співвітчизник Анжело Габріель із Сантоса посідає друге місце. Нападник мюнхенської Баварії Джамал Мусіала розташувався на третій позиції.

Також до топ-100 найкращих дриблерів світу увійшов один український футболіст - хавбек Чорноморця Максим Брагару. 20-річний вінгер посів у цьому рейтингу 41-ше місце.

Гравці з 35 різних ліг входять до першої сотні, водночас іспанська Ла Ліга посідає перше місце (11 представників), що на одне місце більше, ніж в англійської Прем'єр-ліги та аргентинського Дивізіону. 

Топ-10 дриблерів світу до 23 років

1. Вінісіус Жуніор (Реал) 

2. Анжело Габріель (Сантос) 

3. Джамал Мусіала (Баварія)

4. Мохаммед Кудус (Аякс)

5. Родріго (Реал)

6. Луїс Енріке (Бетіс)

7. Хвіча Кварацхелія (Наполі)

8. Факундо Буананотте (Брайтон)

9. Ніко Вільямс (Атлетик)

10. Філ Фоден (Манчестер Сіті)

...

41. Максим Брагару (Чорноморець).

...

Додамо, що до топ-100 не потрапив 22-річний вінгер Челсі Михайло Мудрик, який є одним із найтехнічніших українських футболістів. За підсумками групового етапу Ліги чемпіонів 2022/23 Мудрик увійшов до топ-10 найкращих дриблерів турніру.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт