Новини

Клуб українського легіонера потрапив у скандал з літерою «Z»: пресслужбі довелося вибачатися через відео

Переглядів 427
Ілля Деулін
2 голоси
Ракув. Фото: Ракув
Ракув Владислава Кочергіна оприлюднив відео з нападником Лукашем Зволінським, де гравець малює літеру Z, яка є одним із символів російського вторгнення до України. Клуб видалив дане відео та згодом вибачився.

18 липня Ракув, за який виступає український півзахисник Владислав Кочергін, проводив матч-відповідь першого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з естонською Флорою. Перемогу з рахунком 3:0 святкували поляки.

Дубль оформив форвард «медаліків» Лукаш Зволінський і пресслужба Ракува у Twitter клубу вирішила це відзначити відео, в якому нападник з’явився з літерою «Z» та написом «знак якості». Скріншот даного твіта оприлюднив користувач Denaturatowy Midas:

Як відомо, літера «Z» є одним із рашистських символів вторгнення до України і цей жест клубу було неоднозначно сприйнято вболівальниками. Ракув одразу видалив це відео, а згодом пресаташе чемпіона Польщі Міхал Спшеданович в своєму Twitter прояснив дану ситуацію:

«Задум полягав у тому, щоб використати літеру «Z» в асоціації з Зорро та «Зволяком». Літера має багато значень, але одне – дуже негативне. Це було недоречно. Одразу після публікації прибрали пост. Варто визнати помилку та перепросити».

  • Чемпіон Польщі з загальним рахунком 4:0 подолав естонців та вийшов до другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.
  • Суперника команда Давіда Шварги нині ще очікує, ним стане або Лінкольн Ред Імпс з Гібралтару, або азербайджанський Карабах.
  • У першому турі Екстракляси «медаліки» 22 липня о 18:30 за київським часом прийматимуть Ягеллонію.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт