Новини

«Коли він пішов, стало помітно, що клуб котиться вниз»: екстренер Динамо назвав того, хто тримав команду

Переглядів 45085
Данило Моісеєнков
13 голосів
Ігор та Григорій Суркіси. Фото ФК Динамо
Колишній тренер ДЮФШ Динамо Сергій Величко поділився своїм поглядом на ситуації з протистоянням ультрас київського клубу проти братів Суркісів та назвав момент, коли справи українського гранду пішли вниз.

Сергій Величко дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту Sport-express, в якому висловився щодо того, як вплинув на Динамо відхід з посади президента Григорія Суркіса.

Почав колишній тренер ДЮФШ киян з новорічної історії, яка відбулася за часів керівництва Суркіса-старшого.

«На Новий рік у нас була традиція збиратися тренерами Динамо в кафе. Тоді був фуршет, а я стояв біля самого краю, напроти сидів перший віцепрезидент Віталій Сівков. І так вийшло, що Григорій Михайлович зайшов зі сторони кабінетів, а не через службовий вхід й став прямо біля мене.

Привітався і каже: «Ну, починаймо. Наливайте». Так ми й стояли, пили вино, бажали один одному здоров’я, і тут Сівков його почав кликати до себе, а Григорій Михайлович каже: «Дякую, але я тут побуду». На мене всі дивляться і кажуть: «Серьога, ти що, там родич вже?».

Величко розповів про своє ставлення до Суркіса та його заслуг.

«Я його дуже поважаю, Григорій Михайлович дійсно у свій час підняв футбол на дуже високий рівень. За його президенства були й півфінал Ліги чемпіонів, успіхи в чемпіонаті України.

А коли він пішов, то стало помітно, що клуб поступово, як по сходинках, котиться вниз. Це проявлялося і в ставленні, і в результатах, і в грі».

Також екстренер висловився щодо протистояння ультрас Динамо проти братів Суркісів.

«Ультрас мені не подобаються: вони кричать, хуліганять. Вболівальники мають розбиратися у футболі. Ось старе покоління приходило на матчі, намагалося дізнатися, хто як грає, що за тактика сьогодні. 

Григорій та Ігор Михайлович роблять свою справу, а критикувати їх – будь ласка. Можна про щось домовитися, знайти компроміс, але ж ультрас хуліганять», – сказав Величко для Sport-express.

  • Нагадаємо, що Суркіс-старший був президентом Динамо з 1993-го по 1998 роки. Після цього ще чотири роки він посідав посаду почесного президента.
  • Його молодший брат Ігор очолює київський клуб з 2002 року.
  • Величко працював у структурі ДЮФШ київського гранду з 1995 по 2023 рік.
Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт