Новини

Команда з Бразилії змінила назву на ФК Маріуполь: клуб представляє місто з чисельною діаспорою українців

Переглядів 1290
Олександр Карпенко
0 голосів
Фото: ФК Бател
Бразильський Бател, який виступає в третьому дивізіоні штату Парана, тимчасово перейменовано на ФК Маріуполь, який використовуватиме емблему та кольори українського клубу.

Бразильський клуб Бател тимчасово перейменовано на ФК Маріуполь. Команда, яка виступає в третьому дивізіоні штату Парана, використовуватиме емблему і кольори приазовців у трьох офіційних і трьох товариських матчах.

Команда базується в місті Гуарапуава, в якому розташована найбільша українська діаспора в Латинській Америці. 75% населення 52-тисячного міста має українське коріння.

Президент Батела Алекс Лопес прокоментував рішення перейменувати свій клуб на ФК Маріуполь.

«У нашому клубі та нашій області є багато ідентифікації та прихильності до українського народу. Ідея полягає в тому, щоб допомогти ФК Маріуполь вижити, поки вони дійсно не повернуться до своєї діяльності.

Наше послання світу – підтримка боротьби за український суверенітет. Футбол був там приводом для великої радості, і, безумовно, в майбутньому клуб знову засяє на тому місці, на яке він заслуговує», – сказав Лопес.

Нагадаємо, що ФК Маріуполь не вийшов на старт поточного сезону в українській Прем'єр-лізі через повномасштабну війну в нашій країні. Приазовське місто було окуповане російськими військами навесні 2022 року.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт