Новини

Куди зник колишній легіонер Шахтаря: він досі входить у топ-15 найдорожчих трансферів донецького клубу

Переглядів 5188
Ілля Деулін
3 голоси
Веллінгтон Нем. Фото: Google
Колишній півзахисник «гірників» Веллінгтон Нем після відходу з Шахтаря змінив три команди та півроку залишався без клубу. Здається, вдома він знайшов свій колектив.

Півзахисник Веллінгтон Нем за дев'ять мільйонів євро влітку 2013 року приєднався до Шахтаря. Втім, він не став основним ні за Мірчі Луческу, ні за Паулу Фонсеки і влітку 2020 року вільним агентом залишив стан «гірників».

Після відходу з донецької команди в гравця настала ігрова криза: Нем змінив дві команди за рік і після виступів на Батьківщині перейшов до португальської Ароки. 

Зігравши лише один матч за півроку на Піренеях, Нем знову на тривалий термін залишився без клубу. Здавалося, що на цьому кар’єра гравця, який досі займає 15 місце в рейтингу найдорожчих трансферів «гірників», закінчиться.

Веллінгтон Нем. Фото: ФК Віторія

Втім, цього року Нему вдалося реанімувати свою кар’єру в бразильській Серії В. На початку 2023 року півзахисник підписав з місцевою Віторією короткий контракт. 

Протягом цього часу Нем показав, що він заслуговує місця в команді і керівництво клубу уклало з ним угоду до кінця року, зазначає бразильське видання portaldostimes.

  • Наразі півзахисник показує непогану статистику в Серії В: два голи та асист в п’яти матчах чемпіонату. 
  • Нем за час перебування в Шахтарі провів за «гірників» 75 матчів, в яких забив 12 голів та віддав вісім результативних передач.
  • З приходом Паулу Фонсеки до Шахтаря став відправлятися у бразильські оренди: в 2017 році – до Сан-Паулу, а двома роками пізніше – до Флуміненсе.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт