Новини

Ліга чемпіонів: результати і пари – сенсація хавбека збірної України і програш ексгравця Динамо і Шахтаря

Переглядів 4797
Владислав Лютостанський
3 голоси
Ліга чемпіонів. Фото: УЄФА
У вівторок, 15 серпня, пройшли матчі третього кваліфікаційного раунду відбору Ліги чемпіонів. Попереду на команди чекає останній етап на шляху до групового етапу єврокубків.
  • Хавбек збірної України Владислав Кочергін відіграв 86 хвилин у переможному матчі Ракува над Арісом.
  • Нинішній клуб Руслана Малиновського – Марсель вдруге не вніс українця до заявки на гру.
  • Ексзахисник київського Динамо та Шахтаря Богдан Михайличенко провів всю гру загребського Динамо з АЕКом.

Аріс (Кіпр) – Ракув (Польща) – 0:1 (1:3)

Польський клуб сенсаційно вперше у своїй історії вийшов до раунду плей-оф відбору Ліги чемпіонів. Ракув зумів перемогти кіпрський Аріс у матчі-відповіді завдяки голу хорватського захисника Франа Тудора на 49-й хвилині поєдинку. Кочергін на відміну від першої гри в цьому поєдинку результативними діями не відзначився. 

Гол: Тудор, 49.

Маккабі Хайфа (Ізраїль) – Слован Братислава (Словаччина) – 3:1 (5:2)

У другій грі поспіль переможцем у протистоянні ізраїльського та словацького колективу виходить Маккабі Хайфа. 21-річний німецький нападник українського походження Ерік Шуранов весь матч провів на лаві для запасних.

Голи: П'єрро, 29, Саба, 45+2, Дін, 90+3 – Толіч, 85.

Молде (Норвегія) – Клаксвік (Фарерські острови) – 2:0 (3:2)

Ось і закінчилася фарерська казка в Лізі чемпіонів й тепер на Клаксвік чекає зустріч з командою українського воротаря Максима Коваля (Шерифом) вже у раунді плей-оф відбору до Ліги Європи. Варто відзначити, що норвезький Мольде зумів здолати клуб з Фарерських островів лише в екстратаймі.

Голи: Еріксен, 17, Ліннес, 110.

Спарта Прага (Чехія) – Копенгаген (Данія) – 3:4 (3:4)

Після нудних нулів у першій зустрічі обидві команди вирішили порадувати футбольних вболівальників справжньою перестрілкою у матчі-відповіді. Копенгаген відкрив рахунок у грі, але півзахисник Велько Бірманчевіч перевів гру в екстратайм.

Остаточний рахунок у додаткових таймах встановився на 112 хвилині коли дубль оформив півзахисник данців Віктор Клаессон.

У серії післяматчевих пенальті Копенгаген не хибив на відміну від Спарти. 

Голи: Бірманчевіч, 80, Лачі, 105, Олатунджі, 107 – Ларссон, 1, Классон, 105+3, 112.

Бачка Топола (Сербія) – Брага (Португалія) – 1:4 (1:7)

Брага у другому матчі поспіль розгромила сербську команду. Цього разу португальці забили чотири рази за 20 хвилин. Бачка Топола відповіла на 40-й хвилині й більше рахунок в грі змін не зазнавав.

Голи: Раконяц, 40 – Піцці, 9, Брума, 13, 16, Аль-Мусраті, 20.

Галатасарай (Туреччина) – Олімпія Любляна (Словенія) – 1:0 (4:0)

Турецький колектив після розгрому в першому матчі не порадував власних уболівальників ще одним насиченим на голи поєдинком. Єдиний гол у грі забив аргентинський нападник Мауро Ікарді. Вилучення Лукаса Торрейри на 65-й хвилині суттєво шанси Олімпії на перемогу в матчі не збільшило.

Гол: Ікарді, 25.

Вилучення: Торрейра, 65.

Динамо Загреб (Хорватія) – АЕК (Греція) – 1:2

Це перша зустріч цих команд, адже матч, який мав відбутися 8 серпня, було перенесено через вбивство фанату АЕКу у бійці напередодні гри. Загребське Динамо забило першим, але втратило навіть нічию через голи Стівена Цубер та Константіноса Галанопулоса.

Матч-відповідь пройде 19 серпня в Афінах. 

Голи: Булат, 39 – Цубер, 59, Галанопулос, 90.

Серветт (Швейцарія) – Рейнджерс (Шотландія) – 1:1 (2:3)

Надії Серветта на прохід до раунду плей-оф відбору Ліги чемпіонів розбив гол захисника Рейнджерса Джеймса Таверньє на 51-й хвилині гри. У другому таймі шотландці створювали набагато більше небезпеки у воріт швейцарського колективу і справедливо пройшли далі.

Голи: Кутеша, 22 – Таверньє, 51.

Штурм Грац (Австрія) – ПСВ (Нідерланди) – 1:3 (2:7)

Схоже, що гол нападника Штурма Вільяма Віка тільки розізлив гравців ПСВ. Підопічні Петера Боша забили двічі вже в першому таймі, а наприкінці гри 20-річний американський нападник Рікардо Пепі реалізував пенальті, встановивши фінальний рахунок на табло.

Голи: Вік, 26 – Верман, 32, де Йонг, 40, Пепі, 85 (пенальті).

Марсель (Франція) – Панатінаїкос (Греція) – 2:2 (2:3)

Кривдник Дніпра-1 у попередньому раунді – Панатінаїкос зумів пройти у наступний етап, попри поразку у матчі-відповіді. Нападник Марселя П'єр-Емерік Обамеянг відкрив рахунок вже на другій хвилині гри, а під кінець першого тайму подвоїв його.

На 90+8 хвилині гри через гру рукою у штрафному майданчику від хавбека Марселя Матео Гендузі було призначено пенальті у ворота французької команди. Удар з 11-метрової позначки реалізував Фотіс Йоаннідіс, який своїм голом перевів поєдинок в екстратайм.

У додатковий час голів забито не було, а у серії пенальті Марсель підвів той самий Гендузі, який не реалізував 11-метровий удар. Греки забили всі свої пенальті і вийшли у фінальний етап відбору.

Голи: Обамеянг, 2, 45+1 – Йоаннідіс 90+9.

Пари плей-оф раунду відбору Ліги чемпіонів

  • Маккабі Хайфа – Янг Бойз;
  • Антверпен – АЕК/Динамо (Загреб);
  • Ракув – Копенгаген;
  • Мольде – Галатасарай;
  • Рейнджерс – ПСВ;
  • Брага – Панатінаїкос.

Перші поєдинки плей-оф раунду відбору Ліги чемпіонів відбудуться 22 серпня. Матчі-відповіді заплановані на 29 серпня. 

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт