Новини

«Лобановський спостерігав за тим, як Динамо летить до перемоги»: два матчі киян включили до топ Ліги чемпіонів

Переглядів 5314
Артем Жилінський
1 голос
Валерій Лобановський. Фото: Google
Дві перемоги Динамо в Лізі чемпіонів увійшли до десятки найсенсаційніших в історії турніру. Обидва тріумфи біло-сині здобували під керівництвом Валерія Лобановського.

Два легендарні матчі Динамо в Лізі чемпіонів увійшли до десятки найбільш сенсаційних в історії турніру за версією видання FourFourTwo.

Барселона – Динамо 0:4 (сезон 1997/98) – четвертий тур групового етапу

Описуючи цю гру, журналісти зазначають, що тренер Валерій Лобановський зібрав сильну команду, яка готова боротися не лише за внутрішні, а й за європейські трофеї.

«Коли Динамо обіграло Барсу з рахунком 3:0 вдома, розчарування на Камп Ноу не здавалося таким фантастичним, але навіть у найжахливіших кошмарах команда Ван Гала не очікувала на подібне. Шевченко зробив хет-трик у першому таймі, а Лобановський спостерігав за тим, як його команда летить до перемоги з рахунком 4:0».

Не вдалось завантажити відео.

У тій кампанії Динамо вилетіло з турніру до 1/4 фіналу від Ювентуса (1:1, 1:4).

Динамо – Реал 2:0 (сезон 1998/99) – 1/4 фіналу, матч у відповідь

Журналісти вважають, що у тій кампанії Динамо було найближче до того, щоб здобути головний європейський трофей.

«Під час свого вражаючого виходу до півфіналу вони зняли кілька скальпів, але у чвертьфіналі вони обіграли переможця Ліги чемпіонів Реал. Команда продемонструвала тактичну майстерність Лобановського у найкращому вигляді».

Окремо експерти відзначили і нападника біло-синіх Андрія Шевченка, який того сезону став найкращим бомбардиром турніру на рівні з Дуайтом Йорком з Манчестер Юнайтед (по вісім голів).

«Шевченко знову показав себе снайпером, готовим розгромити Реал, але це була команда, шестерні якої оберталися без збоїв протягом усього матчу»

Не вдалось завантажити відео.

Зазначимо, що у першому поєдинку між Динамо та Реалом тоді було зафіксовано нічию 1:1. Зупинилася команда Лобановського на стадії півфіналу, поступившись Баварії за підсумками двох матчів (3:3, 0:1).

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт