Новини

«Ми його вже купили»: Сабо розповів, як Суркіс оформив один з найневдаліших трансферів Динамо без його дозволу

Переглядів 17227
Віктор Глухенький
7 голосів
Роберто Нанні. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо Йожеф Сабо розповів, як у 2003 році до столичного клубу перейшов аргентинський нападник Роберто Нанні.

Він зіграв за Динамо всього один поєдинок, але вболівальники команди зі стажем до сих пір пам’ятають його ім’я. Мова про аргентинця Роберто Нанні, ексфорварда киян, якому пророкували неймовірну славу, натомість він став найгіршим трансфером біло-синіх за увесь час незалежності України.  

Про те, як Нанні опинився в Києві, пригадав колишній головний тренер біло-синіх Йожеф Сабо.

«Мені подзвонили і сказали зайти. Я прийшов до Ігоря Михайловича (Суркіса – прим.), а він мені каже: «Тримай касету, йди в іншу кімнату, включай і дивись футболіста».

Я пішов і включив. Подивився хвилин 8 і думаю: «Куди його брати? Він високий і лише головою грає, а так внизу у нього нічого немає: ні швидкості, нічого».

Сабо не побоявся сказати в очі Суркісу, що такий «чарівник м’яча» клубу і задарма не потрібен, але президент Динамо мудрого ветерана не послухав.

«Іду до Ігоря Михайловича і говорю йому: «Ну ви що. Для цього футболіста нам треба двох крайків купити, які будуть проходити і йому подавати на голову. Більше він нічого не може. Мені такий гравець не потрібен». 

Суркіс відповів: «Ти нічого не розумієш в футболі. Ми його вже купили». І так не один раз було, що вони вже футболіста купили, а потім кажуть», –  пригадав Сабо в інтерв’ю ютуб-каналу SportArena.

  • За трансфер Роберто Нанні Динамо заплатило 5 млн доларів.
  • У складі біло-синіх аргентинський форвард провіві один офіційний поєдинок, забив один гол.
  • За Динамо-2 Нанні відіграв десять матчів: шість голів.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт