Новини

«Моєю метою було стати найкращим бомбардиром України»: ексфорвард Динамо поділився емоціями про вкрадену мрію

Переглядів 571
Ілля Деулін
2 голоси
Жуніор Мораєс. Фото: УАФ
Колишній нападник Динамо та Шахтаря Жуніор Мораєс зізнався, що хотів би побити рекорд голів в УПЛ, а прийняти запрошення до збірної України було для нього одним з найкращих рішень.

Натуралізований форвард збірної України, а також ексгравець Динамо та Шахтаря Жуніор Мораєс розповів про боротьбу за звання найкращого бомбардира в історії УПЛ, а також про роздуми про виступи у збірній Україні.

Мораєс зазначає, що хотів би стати найкращим бомбардиром в історії української Прем’єр-ліги. Нині зі 103 голами він входить до топ-5 голеадорів у історії чемпіонату:

«У плані моєї кар'єри я хотів би залишитися в Україні довше, тому що, забивши ще 22 голи, я став би найкращим бомбардиром в історії країни. Це була моя кінцева мета. На жаль, прийшла війна». 

Нападник зізнається, що довго розмірковував над запрошенням до збірної України від головного тренера національної команди Андрія Шевченка: 

«Перша розмова з Шевченком відбулася, коли я ще грав у Динамо. Я майже рік вирішував, натуралізуватися чи ні, бо хотів бути на 200% впевненим, що це правильний вибір». 

Жуніор Мораєс. Фото: УАФ

Також форвард розповів, чим для нього був би виступ за збірну України:

«Як тільки я перейшов до Шахтаря, підписав тривалий контракт, коли перебував на піку своєї кар'єри, тоді й прийняв рішення. Виступ за національну збірну був би вишенькою на торті, а робота з Шевченком як тренером була б приголомшливою. 

Наостанок Мораєс зазначає, що прийняти запрошення до національної збірної було вірним рішенням:

«І це був один з найкращих рішень, які я коли-небудь робив. Мій дебют був проти Португалії, це було неймовірно, ми посіли перше місце у відборі», сказав нападник у інтерв'ю Ogol.

  • Зі своїх 103 голів в УПЛ Мораєс забив найбільше в УПЛ за Шахтар (2018-2021 рр.) – 46. 
  • 35 голів протягом 2012-2015 рр. він забив за іншу донецьку команду – Металург.
  • 22 голами у 2015-2018 рр. він відзначився за київське Динамо.
  • 19 березня 2019 р. в матчі з Португалією (0:0) Мораєс дебютував за збірну України.
  • В 11 матчах за національну команду він відзначився одним голом у грі відбору до ЧС-2022 з фінами (1:1).
  • Нині форвард знаходиться без клубу: раніше він через суд розірвав угоду з Корінтіансом.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт