Новини

«Можна згадати Саленка»: експерт однозначно оцінив шанси Довбика заграти у Жироні

Переглядів 2384
Данило Моісеєнков
2 голоси
Артем Довбик. Фото: Жирона
Нападник збірної України Артем Довбик нещодавно став гравцем Жирони. Відомий коментатор Вадим Скічко поділився очікуваннями від українця у Ла Лізі.

Нещодавно Жирона офіційно оголосила про трансфер українського форварда Артем Довбика. Нападник підписав з каталонським клубом контракт на п'ять років.

Коментатор MEGOGO Вадим Скічко в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» поділився думками щодо перспектив екслідера Дніпра-1 у Ла Лізі.

«Думаю, що з Довбиком у Жирони не буде проблем. Він виглядає, як молодша версія Крістіана Стуані – живої легенди клубу. Питання полягає в тому, наскільки Артем готовий до нових для себе реалій дійсно складного чемпіонату, як Ла Ліга.

Те, що Довбику потрібно робити – щодня доводити право на місце в основі, бо просто так ставити його ніхто не буде».

Також експерт поставив Артему в приклад іншого українського легіонера Жирони – Віктора Циганкова.

«Можна взяти приклад з Циганкова, який на тлі решти футболістів Жирони має колосальний досвід гри на високому рівні збірних, єврокубки. В Жироні не так багато гравці, які можуть похизуватися таким послужним списком.

Найперше, що Довбику потрібно врахувати, це те, що він сам коваль власної долі, яким потрібно скористатися».

Окрім цього, Скічко назвав аспекти, від яких залежить успіх Довбика у Жироні.

«Дуже багато залежить від його працездатності, здоров'я, способу життя, менталітету, готовності до такого виклику, як чемпіонат Іспанії. Я думаю, що даними Довбика та амбіціями Жирони може вийти гарний тандем.

Ніщо Артему не даватиметься просто так, що могло проходити в УПЛ. В Жироні ніхто не буде чекати. Результат буде потрібен тут і зараз. Йому необхідно дуже серйозно поставитися до реалізації свого потенціалу».

Накінець коментатор застеріг Артема від долі іншого українського нападника Олега Саленка, який на його думку міг досягти більшого.

«Я не чув про Довбика історій про порушення режиму, але можна згадати умовного Саленка, який колись грав в Іспанії. Якби не зловживання, він міг би стати гравцем ще більш високого рівня.

Головне, щоб Довбик не програв самому собі», – сказав Скічко для «УФ».

  • За свою кар'єру Довбик виступав за такі клуби, як Дніпро (2015-2017), Заря Бєльці (2016), Мідтьюлланн (2018-2020), Сеннер'юск (2019-2020), Дніпро-1 (2020-2023).
  • У складі збірної України Артем зіграв 18 матчів та забив шість голів.
  • У суботу, 12 серпня, він та Віктор Циганков зіграють за Жирону проти Реал Сосьєдада у матчі першого туру Ла Ліги. Початок о 18:00.
  • Саленко в Іспанії встиг пограти за Логроньєс (1992-1994 – 31 матч та 12 голів), Валенсію (1994-1995 – 31 гра та 10 м'ячів).
  • З 1999-го по 2000 роки він був у Кордові, проте так і не зіграв за цю команду.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт