Новини

«Не виключаю жест доброї волі»: юрист відповів, скільки міг отримати Шахтар за трансфер Соломона в Тоттенгем

Переглядів 435
Ілля Деулін
2 голоси
Манор Соломон. Фото: Google
Спортивний юрист Ілля Скоропашкін зазначив, що Шахтар може отримати кошти за перехід Манора Соломона до Тоттенгему виключно як прояв солідарності між клубами.

У коментарі FanDay.net спортивний юрист Ілля Скоропашкін проаналіузував перехід вінгера Шахтаря Манора Соломона до англійського Тоттенгема та розповів, чи зможуть «гірники» претендувати на якісь виплати за цей трансфер.

За словами юриста, Шахтар міг отримати компенсацію за підготовку Манора:

«Під час трансферу гравця, якому ще не виповнилося 23 роки, попередній клуб має право отримувати компенсацію за його підготовку, навіть якщо контракт футболіста закінчився і в нього статус вільного агента. Такі правила встановлено регламентними нормами ФІФА».

Але, скоріш за все, Шахтар претендує на інші виплати:

«Але Манору виповнилося 23 минулого року. Тому, найімовірніше, йдеться про якісь інші виплати. Тим паче, враховуючи, що згадувався «free» перехід, припускаю, що це може бути виплата за дострокове розірвання контракту між Шахтарем та Соломоном, продовження якого має формальний характер для «гірників»».

Скоропашкін підсумував ситуацію тим, що клуби можуть домовитися про виплати, які не передбачені угодами:

«Не виключаю також своєрідний жест доброї волі з боку Тоттенгема стосовно українського клубу. Таке іноді трапляється, коли солідний клуб отримує хорошого гравця на пільгових умовах і бажає віддячити його попередньому клубу за ефективну роботу. Іншими словами - прояв футбольної солідарності між клубами».

Наостанок юрист розповів, скільки би отримав Шахтар, якби перехід стався минулого року:

«Якби контракт із Соломоном був заздалегідь розірваний, і він би переходив як вільний агент, Шахтар міг би отримати близько 300 тисяч євро. За чинного контракту з «гірниками» - нічого, нуль. Бо знаменитий Annex 7, як відомо, скасовує компенсаційні виплати за підготовку гравців, які призупинили контракт, до кінця сезону 2023/2024 року».

  • Раніше повідомлялося, що Шахтар отримає кошти за даний перехід.
  • Під час трансферу Тоттенгем і представники Манора Соломона використали правило ФІФА, згідно з яким гравці та тренери мають право до 30 червня 2024 року призупинити трудові договори з українськими та російськими клубами через повномасштабне вторгнення РФ до України.
  • У складі Шахтаря Соломон виступав з 2019-го по 2022 рік. За цей час ізраїльський футболіст зіграв за донеччан 106 матчів в усіх турнірах: 22 голи, дев’ять результативних передач.
  • В липні минулого року гравець на правах оренди перейшов до лондонського Фулгема, де отримував 1.8 мільйони євро.
  • За «коттеджерів» Соломон провів 24 поєдинки: п’ять голів.

Стежити за всіма переходами чемпіонату України міжсезоння 2023 року можна в наших трансферних матеріалах:

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт