Новини

«Не воротар для великих завдань»: український тренер вибрав голкіпера Реалу з пари Лунін-Кепа

Переглядів 17223
Владислав Лютостанський
3 голоси
Андрій Лунін. Фото: ФК Реал Мадрид
Головний тренер першолігового ФК Хуст Володимир Циткін висловився щодо майбутнього воротарів мадридського Реала Андрія Луніна та Кепи Аррісабалаги.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» головний тренер ФК Хуст Володимир Циткін порівняв характеристики воротарів мадридського Реала: Андрія Луніна та Кепи Аррісабалаги.

«Можливо, Кепа трошки краще грає на виходах за рахунок більшої кількості ігрового часу в Англії. Як правило, воротарі мають проблеми з грою на виходах, коли вони не мають ігрової практики».

Циткін вважає, що гра на лінії в обох воротарів Реала знаходиться на високому рівні.

«Гра на лінії дуже залежить під природних даних плюс роботи на тренуваннях. Кепа і Лунін досить добре грають на лінії. В Англії Кепа показував, що в нього непогана реакція та рефлекторна гра. Андрій у своїх найкращих матчах також демонстрував, що коли це його вечір – забити йому нереально».

Також наставник ФК Хуст стверджує, що гра ногами у Луніна знаходиться на вищому рівні, ніж у Кепи.

«Андрій краще грає ногами за Кепу. Поясню чому: ще до Іспанії він дуже багато приділяв увагу грі ногами, а після переїзду до Іспанії він почав грати ногами дуже впевнено. Це було помітно, коли його віддавали в оренду.

Кепа почав грати ногами, коли він приїхав в Англію, бо в нього не було вибору. Йому треба було це робити, хоча його купляли в Атлетіка (Більбао) за досить пристойні гроші».

Циткін вважає, що Аррісабалагу не запрошували в мадридський Реал сидіти на лаві для запасних, тому головний тренер Карло Анчелотті робитиме ставку саме на нього.

«Кепу брали в Реал не другим номером – це очевидно для всіх. За рівної конкуренції Анчелотті віддасть перевагу Кепі. Він публічно говорив, що в нього немає вибору, як робити ставку на одного воротаря.

На мою думку, Луніну пора йти з Реалу, тому що воротарю потрібно грати. В польового гравця більше можливостей проявити себе. У воротаря такої можливості практично немає».

Підбиваючи підсумки, Циткін зізнався, що не вважає Кепу воротарем для великих завдань.

«Рано чи пізно Куртуа вилікується і Луніну потрібно буде приймати рішення. На мою суб'єктивну думку, Кепа – не воротар для великих завдань. Його рівня недостатньо для Реала сьогодні, хоча повернення на батьківщину може допомогти йому скинути психологічний вантаж, зважаючи на високий тиск в Англії».

  • У перших двох турах проти Атлетіка (2:0) та Альмерії (3:1) в основному складі виходив український голкіпер Андрій Лунін.
  • В матчі третього туру Ла Ліги проти Сельти Анчелотті анонсував появу Кепи в стартовому складі. 
  • Загалом Лунін провів у складі мадридців 19 матчів (12 з них за минулий сезон).
  • Контракт Андрія розрахований до 2024 року.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт