Новини

«Прийняли рішення, що будемо співпрацювати разом»: український тренер знайшов роботу у закордонному клубі

Переглядів 752
Ілля Деулін
1 голос
Кирило Нестеренко. Фото з архіву К. Н.
Кирило Нестеренко, який був асистентом Ніколи Костова у кам’янській Сталі, воз'зєднався з тренером в болгарському Левскі. Задача в команди зі столиці Болгарії лише одна – чемпіонство.

Колишній футболіст, а нині тренер Кирило Нестеренко у 2017-2018 роках був асистентом Ніколи Костова у кам’янській Сталі. Нині вони працюють разом, але вже у болгарському Левскі. В інтерв’ю FanDay.net спеціаліст прокоментував роботу в Болгарії.

На початку Нестеренко розповів, як з’явився варіант працевлаштування у Левскі:

«Клуб вийшов на Ніколу Костова, провели переговори. Ми прийняли рішення, що співпрацюватимемо разом і намагатимемося розвивати команду, боротися за найвищі місця».

Тренер також сказав, які можливості та рівень чемпіонату Болгарії:

«На даний момент верхня частина таблиці в чемпіонаті Болгарії досить конкурентоспроможна. Є команди, які в принципі і фінансово стабільні, і мають гарну інфраструктуру. І звичайно ж, мають хорошу вболівальницьку аудиторію. Це ЦСКА, Лудогорець, Локомотив Пловдив і, звісно ж, Левскі»

Нікола Костов та Кирило Нестеренко. Фото з архіву К. Н.

Детальніше Нестеренко зупинився на своєму нинішньому місці працевлаштування – Левскі зі столиції Болгарії Софії:

«Це бренд у болгарському футболі з максимальними завданнями. Чекаю цієї роботи з цікавістю. Особисто для мене - це хороша можливість працювати в Європі, тому що дуже важливо отримати досвід роботи в європейській країні, навіть із погляду іншого менталітету».

Також спеціаліст розповів, що Нікола Костов розглядає варіант запрошення українських футболістів, а в тренерському штабі працює колишній тренер з фізичної підготовки Кривбаса Тимур Скорих.

Наостанок Нестеренко сказав, що команда ставить перед собою максимальні задачі:

«Перед Левскі завжди одна мета: тільки боротьба за чемпіонство. Іншої мети немає. Так, ми беремо участь у Лізі конференцій, але золото – у пріоритеті, тому що тут є домінування Лудогорця протягом 12 років, і ніхто не може його посунути з першого місця».

  • Окрім кам'янської Сталі та Левскі, Нестеренко працював асистентом тренера у Казахстані, а саме у Шахтарі з Караганди та Каспію.
  • Минулий сезон у чемпіонаті Болгарії команда з Софії закінчила на четвертому місці та вийшла до другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій.
  • Нікола Костов відомий українському вболівальнику по роботі, окрім вищевказаної Сталі, з донецьким Металургом, Карпатами та Таврією.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт