Новини

Ренн – Динамо: прогноз і анонс на матч. Чи здобудуть кияни перші очки в ЛЄ? На кого поставити в четвер?

Переглядів 746
Євген Чепур
2 голоси
Фото: колаж «Український футбол»
Ексклюзивний анонс третього матчу Динамо у Лізі Європи сезону 2022/23 ‒ спеціально для вас на «УФ».

6-го жовтня відбудеться третій поєдинок за участі Динамо у Лізі Європи сезону 22/23. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Ренн – Динамо. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Ренн – Динамо

6 жовтня. 22:00. м. Ренн. Стадіон “Руазон-Парк”

Пряма трансляція – Мегого

Дискваліфікації – Амарі Траоре (Ренн)

Київське Динамо зробило собі дуже важку ситуацію в групі Ліги Європи. Серед усіх трьох українських команд, які виступають у єврокубках в цьому сезоні, шанси на вихід з групи найменші саме у підопічних Мірчі Луческу. 

І це при тому, що суперники ДК у Лізі Європи рівносильні киянам. Однак “біло-сині” умудрилися програти два матчі поспіль і тепер знаходяться на останньому місці в турнірній таблиці групи В. У першому турі динамівці поступились турецькому Фенербахче (1:2), а в наступному поєдинку зазнали мінімальної поразки від АЕК Ларнаки (0:1). 

Динамо з кожним матчем не лише в ЛЄ, а й в УПЛ, пробивало все більше дно і по грі, і по результату. На допомогу київській команді прийшла пауза на матчі збірних. Три тижні без офіційних поєдинків – у Луческу був час, щоб подумати, як витягнути команду з такої важкої ситуації. І ніби спрацювало.

У першій грі після трьохтижневої паузи кияни зустрілися із закарпатським Минаєм і здобули мінімальну перемогу 1:0. Єдиний м’яч у зустрічі забив Віктор Циганков, але справа не в тому. Динамо нарешті згадало, що воно ‒ Динамо і розпочало грати у футбол. Звичайно, що суперник не найсильніший, але треба починати з малого. 

Не вдалось завантажити відео.

У поєдинку з минайцями кияни завдали сім ударів у площину воріт. Це більше, ніж за матчі з Фенером і АЕКом разом взятих (5). Також у цій грі за динамівців дебютували два новачки команди: Кахім Перріс і Джастін Лонвейк. Дуже би хотілося побачити їх двох у старті на Ренн, а не Гармаша та Шепелева. 

У Динамо на позиції нападника продовжує грати Гармаш ‒ і це одна з основних проблем Луческу в цьому сезоні. Бесєдін – “мертвий”, Супряга – травмований, а Ванат – ще не готовий до матчів такого рівня. Можливо, містеру вартувало би спробувати на позицію форварда поставити Віктора Циганкова, тоді на флангах би зіграли Кабаєв і Перріс, під нападником Лонвейк і в опорній зоні Сидорчук, а Буяльський трошки вище Сергія. Мені здається, що такий варіант складу на Ренн міг би бути переможним. Бо скільки ще матчів Динамо має програти, щоб румунський тренер зрозумів, що Гармаш і Бесєдін – не гравці рівня київського Динамо? 

Тут ще й з’явилася цікава інформація в пресі. Телеграм-канал “Динамо Киев Inside” повідомив, що Самба Діалло є повноправним гравцем основної команди Динамо та з 3-го жовтня залучений до тренувального процесу. Не факт, що він опиниться в заявці на гру з Ренном, але у перспективі Самба – це той футболіст, який може закрити проблему забитих голів у Динамо. Нагадаю, що Самба Діалло є гравцем лінії атаки. 19-річний сенегалець може зіграти на обох флангах атаки, а також і під нападником. У минулому сезоні в юнацькій лізі УЄФА Діалло відзначився п’ятьма голами у восьми матчах. 

Французький Ренн розпочав сезон набагато краще за Динамо. Наприклад, у чемпіонаті Франції “червоно-чорні” займають шосте місце після дев’яти турів і активно борються за єврокубкову зону на наступний сезон. У Лізі Європи французи набрали чотири бали за два матчі. Спочатку вони здолали кіпрський АЕК Ларнаку (2:1), а після цього зіграли внічию з Фенербахче (2:2). Очолює 121-річний клуб французький фахівець Бруно Женезіо. У минуло Бруно тренував Ліон, а також провів два роки в Китаї у футбольному клубі Бейцзін. А 4-го березня 2021-го року повернувся до Франції та прийняв пропозицію Ренна. 

У складі Ренна є відразу кілька цікавих імен. Розпочнемо з воротарської позиції. Голкіпером “червоно-чорних” є легендарний француз Стів Манданда. 37-річний воротар практично всю свою кар’єру провів у Марселі, лише на один сезон відлучався в оренду до Кристал Пелеса. А на початку цього сезону перейшов у Ренн, де став основним кіпером команди. 

Не вдалось завантажити відео.

Найдорожчий гравець суперника Динамо у четвер ‒ Амін Гуїрі. Портал transfermarkt.de оцінює 22-річного форварда в 35 млн.євро. Хоча Ренн купив його у Ніцци під час трансферного вікна за 28 мільйонів євро. За сім матчів у Лізі 1 нападник забив два м’ячі і здійснив два асисти. І ще варто відзначити двох гравців Ренна: французького вінгера Мартіна Тер’є, який є найкращим бомбардиром французів (5 голів), та правого вінгера збірної Бельгії Жеремі Доку. Бельгійцю лише 20 років і якщо правильно розвиватися, то майбутнє в нього краще, ніж у Едена Азара. Загалом, весь склад Ренна на transfermarkt.de вартує 290.05 мільйонів євро. У той час, як Динамо оцінюють у 110 з половиною. 

У Динамо кадрових втрат після матчу з Минаєм не додалося. Луческу надалі не може розраховувати на Шапаренка та Супрягу, а також матчі Георгія Бущана, які відновлюються від травми. У Ренна теж є футболісти, які сто відсотків не зіграють з киянами. Зокрема, це капітан фрацузької команди Амарі Траоре, який отримав пряму червону картку в поєдинку проти Фенера. У лазареті “червоно-чорних” знаходяться Баптіст Сантамарія, Вармед Омарі, Камалдін Сулемана та Шека. 

Історія зустрічей – 2: +0, =0, -2; 2:5

Майбутній герой матчу – Віталій Буяльський

Команди зустрічались між собою лише двічі. Це було у сезоні 18/19 у груповому етапі Ліги Європи. Динамо виграло два матчі: на виїзді 2:1 і вдома 3:1. Героєм виїзної зустрічі став Віталій Буяльський, який тоді оформив гол+пас на “Руазон-Парк”. Час іде, а Буя, як хороше вино – з роками тільки краще. Чому б Віталіку не повторити досягнення трирічної давності? У нього є все для цього. 

Прогноз на гру: Ренн – Динамо – Х2 – 2.80

Все-таки я вірю, що міжнародна пауза дійсно пішла на користь Динамо, а не те, що матч з Минаєм ‒ просто випадковість і слабкий рівень суперника. Команда Луческу за котируванням букмекерів є андердогом цього протистояння. Але мені здається, що це саме той випадок, коли букмекери недооцінюють киян і переоцінюють Ренн. Favbet дає коефіцієнт 2.80 на те, що Динамо не програє. Вважаю, що кияни наберуть перші очки в Лізі Європи саме в грі проти “червоно-чорних”.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт