Новини

«Суркіси сказали, що якби ми програли Спартаку, то Сабо прибрали»: Леоненко згадав розмову з власниками Динамо

Переглядів 483
Євген Чепур
1 голос
Віктор Леоненко. Фото: Google
Колишній нападник Динамо і збірної України Віктор Леоненко, який зараз є футбольним експертом, поділився спогадами про події, які були до гри зі Спартаком у Лізі чемпіонів.

У сезоні 1994/95 Динамо грало в одній групі Ліги чемпіонів із ПСЖ, Баварією та Спартаком. У першому турі біло-сині зустрічалися зі Спартаком, де вони здобули перемогу завдяки дублю Леоненка.

Віктор Леоненко згадує, що перед цією грою на нього чекала зустріч із Віктором Медведчуком і Григорієм Суркісом. З ним та іншими старожилами хотіли поговорити щодо головного тренера Динамо Йожефа Сабо, якого колектив не бачив біля керма біло-синіх.

«Розповім, які події відбулися за тиждень до гри Динамо - Спартак. Загалом, команда хотіла зняти Сабо з посади головного тренера. Викликають п'ятьох людей: мене, Ковальця, Лужного, Шматоваленка і Шкапенка, який узагалі не знаю, як туди потрапив, адже був іще молодий. 

Нас привезли на стадіон Динамо і заводили [до керівництва] по одному, але виходили всі невеселі. Щоб ви знали, топили всі за Дем'яненка. Я заходжу останнім. Сидять Медведчук, Григорій Михайлович [Суркіс] і кажуть: "Вітя, Дем'яненко не хоче бути головним тренером". Я кажу: "Раз так, значить, будемо далі мучитися із Сабо».

Сабо очолював тоді Динамо із січня по грудень 1994 року.

Леоненко вважає, що Сабо в ті роки чинив не по-чоловічому, чіпляючись за місце, де йому були не раді.

«Уявіть, що могло бути, якщо ми б програли [Спартаку]. Ми могли сказати, що команда страйкувала, не хотіла грати під керівництвом Сабо тощо. Ось така неприємна історія. Коли команда тебе хоче прибрати, а ти чіпляєшся зубами - це не дуже добре, не по-чоловічому.

Сабо чомусь думав, що п'ять-шість людей підмовили всіх інших, але мені взагалі було без різниці, залишиться він чи ні. Я його все одно не слухав. Ігри все показали. Ви побачили щось тренерське в матчах із Барселоною, зі Спартаком? У мене це було протягом чотирьох років: Онищенко, Фоменко, Сабо».

Леоненко вважає, що того дня він міг звільнити Сабо з посади головного тренера Динамо, якби не забив якийсь зі своїх голів.

«Ця історія показує, що іноді команда може грати і без тренера. Це було втретє, коли я своїми голами врятував Сабо від звільнення. Хоча, як показало життя, того дня я один міг прибрати Сабо. Нехай знає. Мені потім Григорій чи Ігор Михайлович, уже не пам'ятаю, сказали, що якби ми програли Спартаку, то Сабо прибрали», - сказав Леоненко у своєму телеграм-каналі.

Зазначимо, Динамо тоді в групі посіло останнє місце, не набравши більше очок у п'яти матчах. Перше місце посіло ПСЖ, далі розмістилися Баварія і Спартак.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт