Новини

«Важко, дуже важко»: Луческу пояснив, чому не покинув Україну після 24 лютого та назвав головну проблему Динамо

Переглядів 1882
Артем Жилінський
4 голоси
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо Київ
Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу на період літньої відпустки поїхав до Брешії, де він колись очолював однойменну команду. Румунський наставник розповів італійцям про свої справи в Україні.

Мірча Луческу описав свої будні під час війни в Україні. Також наставник розповів, як справляється із таким тиском.

«Важко дуже важко. Ніхто не знає, чим це скінчиться. Тренування часто припиняються і доводиться йти у притулок. Під час матчів може спрацювати сигнал тривоги: ви припиняєте грати, біжіть у роздягальню, чекаєте на годину, потім відновлюєте. Нема глядачів».

Луческу більш детально пояснив, чому захотів залишитися в Україні. Він згадав як проводив чудові роки тут, очолюючи українські команди.

«Якби не футбол, все було б складніше. В Україні я провів дивовижні роки. З Шахтарем вигравав у Європі з гравцями, які виїхали у великі команди. Коли 24 лютого минулого року розпочалася війна, усі поїхали. Довелося залишитися навіть коли стало гірше: питання відповідальності, поваги до вболівальників».

Луческу назвав причини невдалого сезону Динамо та висловився щодо прогресу молодих гравців.

«Наступного сезону Динамо зіграє в Лізі конференцій. Ми продали найкращих виконавців до Англії та Іспанії, склад складається з 19-20 літніх гравців, вони добре ростуть», – сказав Містер в інтерв'ю Bresciaoggi.

  • Навесні 2023 року наставник киян переніс операцію та проходив тривалий процес відновлення. Клуб тимчасово очолював його помічник Олександр Шовковський.
  • Динамо посіло четверте місце в УПЛ минулого сезону та тепер зіграє у третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій.
  • Контракт 77-річного Містера з біло-синіми чинний до 30 червня 2024 року.
  • Раніше повідомлялося про інтерес до Мірчі з боку одного з грандів болгарського футболу.
  • Румунський наставник Динамо Луческу прийняв остаточне рішення щодо подальшого розвитку своєї тренерської кар’єри.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт