Новини

«Ви не могли у нас виграти. Там все було зроблено»: Сабо згадав два матчі, в яких «вбили» збірну України

Переглядів 435
Данило Моісеєнков
1 голос
Йожеф Сабо. Колаж: «Український футбол»
Колишній головний тренер Динамо та збірної України Йожеф Сабо згадав відбір до чемпіонату світу 1998 року та домашній матч проти Хорватії, оцінивши вплив арбітру на ту зустріч.

Легендарний український тренер Йожеф Сабо, який двічі очолював збірну України (1994 та 1996-1999) розповів про вплив арбітрів Алена Сара та Руне Педерсена на матчі із Хорватією (0:2 та 1:1) у 1997 році в рамках плей-оф відбору до чемпіонату світу 1998.

Спочатку екстренер згадав першу гру, яка проходила у Загребі і яку судив Сар.

«Він не те що засудив, а вбив. Ми грали там, програли 0:2. Ми забили м'яч з кутового при рахунку 0:1 і Максимов (Юрій) головою забив м'яч, чистий м'яч, боковий побіжав на центр, а суддя стоїть і не знає що йому робити.

Він тоді фу-фу-фу (засвистів) і показує і все і штрафний. І Ребров вийшов один на один і його як скосили на 11 метрів, скосили просто – суддя не дав нічого».

Не вдалось завантажити відео.

Щодо матчу у Києві, який судив Педерсен колишній наставник української збірної згадав гол Віталія Косовського, який суддя відмінив через нібито офсайд.

«Ну забили другий м'яч, чистий м'яч, чистіше немає нічого і теж суддя дивиться на бокових, що буде? І тоді дає поза грою.

Який поза грою там? Ми 100 раз дивились, там близько не було нічого».

Не вдалось завантажити відео.

Також спеціаліст відповів на запитання щодо того, чи підходив він через кілька років до Педерсена та виказував йому щось?

«Було таке. Справа в тому, що був у мене (в Динамо) півзахисник із Хорватії – Єрко Лєко.

І він нам всім розповів: «ви не могли у нас виграти, там усе було зроблено. Вони віддавали нам ту гру за те, що на чемпіонаті світу вони щось там підіграли Німеччині», – сказав Сабо для ютуб-каналу SportArena.

  • Завдяки нічиїй 1:1 збірна Хорватії відправилася на ЧС-1998, де посіла третю сходинку. У чвертьфіналі вони обіграли Німеччину із рахунком 3:0.
  • Збірна України після цього зіграла на Мундіалі у 2006 році, дійшовши до чвертьфіналу, де команда Олега Блохіна поступилася майбутнім переможцям турніру Італії (0:3).
  • Лєко виступав у складі Динамо з 2003-го по 2006 рік і під керівництвом Сабо провів 23 гри, в який забив один гол.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт