Новини

«Я його побачив на Троєщині»: як Динамо знайшло найдорожчого гравця у своїй історії

Переглядів 8166
Данило Моісеєнков
2 голоси
Ілля Забарний. Фото: Динамо
Колишній тренер ДЮФШ Динамо Сергій Величко розповів про те, як і де починав свою кар'єру Ілля Забарний, який у 2023 році став найдорожчим продажем в історії киян.

Сергій Величко дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту Sport-Express, в якому, зокрема поговорив про центрального захисника збірної України та Борнмута Іллю Забарного.

Колишній тренер розповів, як саме він знайшов талановитого футболіста.

«Я кожен рік ходив по Києву та шукав хлопців по всіх районах, дивився матчі. Я сам з Троєщини, тому на матчі, які там проходили, частенько їздив на велосипеді. Там знаходився однойменний дитячий клуб, в якому я побачив Забарного». 

Також Величко сказав, чому йому запав в око саме Забарний, а не хтось інший.

«На фоні інших дітей виділявся розумом, технікою та швидкістю. Він мені сподобався, я поговорив з його батьком, тренерами, які працювали з ним, у підсумку запросив до Динамо. Батько Іллі мені сказав, що вони поки залишатимуться у Троєщині, а потім зі мною зв’яжуться.

Під кінець червня, здається 2012 року, мені надійшов дзвінок від його батька, який дав згоду на перехід сина в Динамо. Його сім’я тоді збиралася у відпустку, а я їм сказав: «Будь ласка, їдьте, Ваш син 100% буде грати в Динамо, враховуючи ті здібності, які він має».

Спеціаліст був вражений тим, наскільки швидко Ілля потрапив до основи київського гранду.

«Я сам був здивований, як так швидко. Він тільки закінчив академію й відразу потрапив до основи. Отже, я його недаремно маленьким запросив до Динамо», – сказав Величко для Sport-Express.

  • Нагадаємо, що Забарний у січні 2023 року став найдорожчим продажем в історії Динамо – за даними інсайдера Ніколо Скіри, Борнмут заплатив 27 мільйонів євро за його перехід.
  • Однако за даними порталу Transfermakrt захисник є лише четвертим у списку найбільш вартісних продажів киян після Андрія Ярмоленка, Віталія Миколенка та Андрія Шевченка. Сайт вважає, що Динамо отримало 22.7 млн.
  • У складі столичного клубу Ілля провів 84 поєдинки, в яких забив один гол та віддав дві результативні передачі.
  • Контракт Забарного з Борнмутом розрахований до 2028 року.
  • У цьому сезоні українець зіграв вже чотири матчі в АПЛ, провівши 100% хвилин на полі.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт