Новини

«Я зіграв роль»: ексголовний тренер Шахтаря пояснив скандальне рішення змінити клуб

Переглядів 461
Данило Моісеєнков
1 голос
Луїш Каштру та Кріштіану Роналду. Фото: ФК Аль-Наср
Колишній головний тренер Шахтаря Луїш Каштру, який нині очолює Аль-Наср із Саудівської Аравії, висловився про свій неоднозначний відхід з бразильського Ботафого.

На початку липня цього року Луїш Каштру очолив Аль-Наср, залишивши Ботафого, з яким на той момент йшов у лідерах бразильської Серії А.

Португальський спеціаліст, який раніше працював у Шахтарі, прокоментував своє рішення, яке тоді спричинило велике обурення фанатів.

«Я відчував, що в Бразилії я зіграв роль, яка привела мене туди: побудувати Ботафого, який прийшов з другого дивізіону, і якому потрібно було щось зробити, щоб стати більш помітним. Це було зроблено».

Окрім цього, він розповів про свою роботу в Аль-Насрі, де грають такі зірки, як Кріштіану Роналду, Садіо Мане чи Марсело Брозович.

«Я скористався можливістю працювати в новій лізі, яка хоче позиціонувати себе у світовому футболі.

Ліга, в якій є Роналду, Менді, Марез, Мілінкович-Савіч, Мітровіч, Отавіо, Рубен Невеш, Фабіо Мартінс... Це не може залишатися непоміченим», – приводить слова Каштру видання Globo.

  • Каштру за півтора роки в Бразилії провів на чолі Ботафого 81 матч, в яких команда здобула 41 перемогу, 15 нічиїх та 25 разів програла.
  • На момент відходу з Ботафого команда посіла друге місце в своїй групі Копа Судамерикана та займала перше місце у бразильській Серії А.
  • Трохи більше, а саме 84 гри португальський тренер провів як наставник Шахтаря у період з 2019 по 2021 рр.
  • «Гірники» під орудою Каштру 51 раз виграли, 16 матчів звели до нічиєї та ще в 17 іграх поступилися.
  • У новому клубі португалець вже встиг виграти першій трофей в історії Аль-Насра, а саме клубний кубок арабських чемпіонів.
  • Зараз його команда йде на шостому місці у чемпіонаті Саудівської Аравії.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт