Новини

«Я зробив його наймолодшим капітаном в історії збірної України»: Шевченко оцінив здібності Зінченка

Переглядів 625
Артем Жилінський
1 голос
Олександр Зінченко та Андрій Шевченко. Фото: Google
Колишній головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко поділився думкою про ігрові якості захисника лондонського Арсеналу Олександра Зінченка.

Олександр Зінченко перейшов із Манчестер Сіті до Арсеналу у літнє трансферне вікно і став одним із основних футболістів лондонської команди, яка бореться за чемпіонство у поточному сезоні англійської Прем'єр-ліги.

Андрій Шевченко, який раніше очолював національну збірну України та працював із Зінченком, оцінив ігрові та лідерські якості футболіста.

«Зінченко – це харизма, цілеспрямованість, відповідальність. Має пристрасть капітана команди. Він – лідер. Я зробив його наймолодшим капітаном в історії збірної України, бо він цього заслуговував. Гравці хотіли це бачити. Він надає приклад.

Він такий легкий на м'ячі, має дуже гарну техніку. Він не боявся брати на себе відповідальність, коли грав, навіть коли тільки-но починав. Відразу можна було побачити, що він має відмінні від інших, природні якості: техніку, рух і впевненість», – наводить слова Шевченка сайт CBS Sports.

Шевченко заявив, що Зінченко є одним із найкращих футболістів на своїй позиції цього сезону.

«Я пам'ятаю, як він прийшов до збірної, він був хлопчиком 16 років. Він виглядав як дитина. Але він настільки розвинувся і виріс, зараз це капітан збірної України, один із найкращих лівих захисників цього сезону.

Він заслуговує на все це завдяки своїй пристрасті до футболу, своєї дисципліни, свого бажання та амбіцій», – зазначив Шевченко.

26-річний Зінченко провів цього сезону 30 поєдинків у всіх турнірах, забив один м'яч і зробив дві гольові передачі.

46-річний Шевченко очолював національну збірну України, у складі якої виступав Олександр, з 2016 по 2021 рік.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт