Різне

Атлетіко вийшов з боротьби за Довбика: команда Сімеоне знайшла заміну нападнику збірної України

Переглядів 2428
Віктор Глухенький
1 голос
Артем Довбик. Фото: Google
Мадридський Атлетіко вибув із боротьби за трансфер українського нападника Жирони Артема Довбика, перемкнувшись на вмовляння ще одного голеадора з команди Ла Ліги.

Артема Довбика в Атлетіко не буде. Майже доконаний факт. За інформацією журналістів з іспанського порталу El Gol Digital, «матрацники» здалися у боротьбі за нападника Жирони та національної збірної України Довбика на фоні більш привабливих пропозицій йому з боку інших клубів.

Джерело інформує, що у Мадриді розуміють – Довбик зробив вибір на користь італійської Роми, а тому перемкнули свою увагу на Александера Сьорлота з Вільярреала, який у минулому сезоні був головним конкурентом Артема в боротьбі за звання найкращого бомбардира Ла Ліги.

Розмір клаусули, відступних, за Сьорлота, який наколотив у минулому сезоні 23 голи у Ла Лізі, орієнтовно складає 40 мільйонів євро, а його ринкова трансферна ціна, згідно з даними Transfermarkt, 25 млн. 

  • Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків у всіх офіційних турнірах (Ла Ліга та Кубок Іспанії): 24 голи, десять результативних передач.
  • Український голеадор став найкращим бомбардиром Ла Ліги, вигравши трофей «Пічічі».
  • Transfermarkt українського нападника у 35 мільйонів євро.
  • Контракт українця з Жироною чинний до 30 червня 2028-го року.
  • Артем брав участь у всіх трьох поєдинках національної збірної України на Євро-2024: без результативних дій.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт