Різне

«Для нього жінка в команді – щур на кораблі»: відома українська спортсменка описала роботу з легендою Динамо

Переглядів 558
Данило Моісеєнков
1 голос
Павло Яковенко. Фото: Football.ua
Видатна українська легкоатлетка Тетяна Петлюк поділилася спогадами щодо того, як проходила збори разом із командами Павла Яковенка, коли той працював у Росії.

З 2004-го по 2005-й Павло Яковенко очолював російські Хімкі, а з 2006-го по 2007 рр. був головним тренером Кубані. Саме в ті роки разом з його командами збори проходила Тетяна Петлюк.

Справа у тому, що її тренером є Олександр Фадєєв, який тоді був спеціалістом з фізичної підготовки у штабі Яковенка.

Легендарна українця легкоатлетка дала ексклюзивне інтерв’ю для сайту Sport-express.ua, в якому поділилися спогадами з тих часів.

«Для Паші Яковенка жінка в команді – це щур на кораблі! Це було дуже важко, однак під час першого збору він побачив, що я поводжуся чемно й не стрибаю на цих футболістів, як зазвичай це роблять жінки. Я приїхала тренуватися».

Петлюк також згадала рівень дисципліни в командах українського тренера.

«Помічник Яковенка ввечері навідувався у номери. Якщо він постукав у двері й нікого немає, то можна було навіть зі зборів вилетіти. Запізнення на тренування на одну хвилину – 100 доларів штраф. Якщо на гру – 500 доларів. Навіть на зборах».

Спортсменка розповіла, як Павло Олександрович мало не вигнав її разом з тренером на зборах у Туреччині.

«Приходить мій тренер зелений та каже: «Таню, треба збиратися в другий готель». Питаю: «В сенсі? Я не хочу». А він: «Пал Санич сказав, що або ми переїжджаємо в інший готель, або він мене звільнить».

Я вже як могла стояла на своєму і все ж вмовила тренера ще раз поговорити з Яковенком».

Петлюк пригадала, чим закінчилася та історія.

«На наступний ранок ми перетнулися з Пал Саничем в холі перед сніданком. Я підійшла до нього й сказала: «Я вас не підведу. Я приїхала сюди тренуватися». Це були єдині мої слова, і він усе зрозумів».

  • Яковенко під час ігрової кар'єри виступав на позиції опорника та грав за Металіст, Динамо та французький Сошо.
  • Кольори киян він захищав з 1982-го по 1992 рр.: 206 матчів та 14 голів.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт