Різне

Довбик обігнав найдорожчого гравця світу: українець став лідером Ла Ліги за кількістю голів і асистів

Переглядів 3223
Данило Моісеєнков
2 голоси
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Український нападник Артем Довбик віддав асист у матчі Жирони проти Атлетіко (4:3) та завдяки цьому став найрезультативнішим футболістом чемпіонату Іспанії.

У середу, третього січня, Жирона на своєму полі із рахунком 4:3 обіграла Атлетіко у неймовірному матчі 19-го туру Ла Ліги. Ця перемога стала для команди Мічела Санчеса першою в історії над мадридцями.

Артем Довбик вийшов у стартовому складі каталонців та провів на полі 67 хвилин, після чого його замінили на Крістіана Стуані.

Український форвард мав можливості забити, однак замість цього в кінці першого тайму віддав гольову передачу на Дейлі Блінда, завдяки якій рахунок став 3:1.

Відео асисту Довбик дивіться в нашому телеграм-каналі

Ця дія стала для Артема вже 16-ю результативною в нинішньому сезоні Ла Ліги – 11 голів та п'ять асистів. Тепер зірка збірної України одоосібно є найкращим гравцем Прімери за цим показником.

До 19-го туру він ділив це звання з півзахисником мадридського Реала Джудом Беллінгемом, у якого 13 забитих м'ячів та дві гольові передачі, однак у грі проти Мальорки (1:0) англієць не зміг покращити свою статистику.

Зазначимо, що одноклубник Андрія Луніна після нещодавнього оновлення цін на порталі Transfermarkt став найдорожчим футболістом світу разом з нападником ПСЖ Кіліаном Мбаппе та форвардом Манчестер Сіті Ерлінгом Голандом – по 180 мільйонів євро.

  • Довбик перейшов до Жирони влітку 2023-го з Дніпра-1 та підписав контракт до 30 червня 2028 року.
  • Разом з ним у складі каталонців виступає ексзірка Динамо Віктор Циганков, чия угода діє до літа 2027-го.
  • Підопічні Мічела наразі посідає друге місце у Ла Лізі, маючи по 48 очок з першим Реалом.
  • В наступному поєдинку шостого січня Жирона на виїзді зустрінеться з Ельче в рамках 1/16 фіналу Кубку Короля.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт