Різне

Гучне призначення: колишній головний тренер Шахтаря очолив другий найважливіший клуб в історії Ліги чемпіонів

Переглядів 12483
Данило Моісеєнков
5 голосів
Паулу Фонсека. Фото: Maxppp
Колишній головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека отримав нову роботу в справжньому топклубі. Італійський Мілан офіційно оголосив про його призначення.

Нещодавно Паулу Фонсека залишив посаду головного тренера французького Лілля, однак без роботи довго портагулець не просидів.

Мілан офіційно оголосив про призначення спеціаліста на аналогічну посаду – до цього італійський клуб очолював Стефано Піолі.

Зазначається, що Фонсека підписав контракт строком до 30 червня 2027 року.

Раніше повідомлялося, що зарплата португальця в Мілані складе три мільйони євро.

  • Фонсека був головним тренером донецького Шахтаря з 2016-го по 2019 рр. вигравши з ними сім титулів: три чемпіонства в УПЛ, три Кубки України і один Суперкубок.
  • Після цього він два роки працював у Ромі, а два останні сезони очолював Лілль, з яким в минулій кампанії досяг четвертого місця в чемпіонаті Франції, що дає право зіграти у кваліфікації до Ліги чемпіонів.
  • Нагадаємо, що у Мілані з 1999-го по 2006-й та з 2008-го по 2009 рр. виступав видатний український нападник Андрій Шевченко, який у 2004 році навіть отримав «Золотий м'яч».
  • Також італійський гранд відомий своїми успіхами в Лізі чемпіонів – на рахунку «россонері» сім титулів, що є другим результатом в історії після мадридського Реалу (15).
  • В кампанії 2023/24 команда під керівництвом Піолі стала другою в Серії А, набравши 75 залікових пунктів.
  • Не так давно з'являлася інформація про інтерес Мілану до зірок Жирони та збірної України Артема Довбика та Віктора Циганкова.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт