Різне

«‎Йшлося про якісь БПЛА та курси на три місяці. Після приїзду – місяць і піхота»: журналіст – про службу в ЗСУ

Переглядів 317
Віктор Глухенький
2 голоси
Андрій Сеньків. Фото: Google
Журналіст-блогер Андрій Сеньків, якого влітку мобілізували до лав Збройних сил України розповів про цікаві нюанси свого проходження курсу бійця.

Ведучий KDK та ютуб-проєкту «Гуд Ібенінг» Андрій Сеньків, якого місяць тому мобілізували до лав ЗСУ, вирішив розповісти про своє сьогодення, а саме проходження офіцерських курсів ЗСУ.

«Доповідаю про армійський маразм. Як мене направили вчитися на офіцерські курси на командира механізованого взводу, хоча я не можу займати цю посаду й здобувати цю спеціальність через висновок ВЛК».

Сеньків, аби його підписники не сумнівалися, аргументував свою позицію ще більш детальними фактами.

«Мене, як і всіх моїх колег з БЗВП (базова військова підготовка – прим.), що мали вищу освіту, наказом у примусовому порядку направили на офіцерські курси. Всі відношення, домовленості, «приїхав представник бригади», «проходиш повторне влк» – не канали. Чи хочемо ми бути офіцерами, не питали теж. Сіли і вйо».

Андрій не став відкрито хейтити представників ЗСУ вищих за себе згідно зі званням, але чітко натякнув на халатність у збройних силах стосовно новобранців.

«Перед входом в автобус була мова про якісь БПЛА і курси на 3 місяці. По приїзду – місяць і піхота. При чому в кількох людей не було вищої освіти. Вони говорили про це перед від‘їздом. Але їх коледжі було інтерпретовано як «вишка». І вони сіли в далеку дорогу, щоб заявити про це».

Повідав наш колега журналіст і про крінжові нюанси проходження служби.

«Окрема хохма – люди з придатністю виключно для тилових структур і навіть з обмеженням на вступ на офіцерські курси. Тобто, я. Я не можу займати посаду бойового офіцера – це не тилова посада. Це є у висновку ВЛК. Тобто, я ніяк не можу таким бути. Хіба за власною згодою.

Тут всі в а### з цього. Типу, кого і нащо нам привезли? І що робить? Ми вже на балансі тут, це точно. Але пишемо рапорти про перенаправлення згідно з висновком ВЛК. І на трохи підвисаємо в повітрі».

Сеньків відкрито написав, що він не збирається «косити» від служби, але природно хоче адекватного відношення до себе з боку військового керівництва.

«Всі, з ким спілкуюся тут і загалом – в шоку і вперше про таке чують. Я то служить хочу. Тому і пішов у військкомат. Але, любі, дайте мені служить згідно з моїми фізичних можливостей. Якщо в сліпого комвзводу під час бою злітають окуляри чи лінзи – це ж п###а».

Наостанок свого допису в одній із соціальних мереж Андрій написав таке:

«І тепер про допомогу. Система намагається мене обвести навколо пальця. І на подальший адекватний розподіл я не дуже покладаюся. Тому – кому я потрібен за своїми навичками і висновком ВЛК і готовий включитися в боротьбу – welcome», — написав Сеньків в Х.

  • Сеньків відомий у футбольно-журналістському середовищі, як автор та ведучий проектів «Гуд Ібенінг», «КДК» та «Закрутка».
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт