Різне

«Кожне тренування було схоже на бій»: як Луческу працював з нинішнім найвисокооплачуванішим тренером світу

Переглядів 372
Данило Моісеєнков
1 голос
Мірча Луческу, фото: ФК Динамо
Відомий італійський футбольний аналітик Андреа Бакконі поділився спогадами стосовно того, як Мірча Луческу працював з Дієго Сімеоне в Пізі на початку 1990-х.

Мірча Луческу став новим головним тренером збірної Румунії, а з 1990-го по 1991 рр. він очолював італійську Пізу, де тоді виступав аргентинський півзахисник Дієго Сімеоне – той самий, як тепер є наставником мадридського Атлетіко.

В ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» італійський футбольний аналітик, а також експерт наукової групи збірної Італії – чемпіона світу 2006 року Андреа Бакконі, який був у штабі Луческу в Пізі, згадав як Містер працював із Сімеоне.

Він відповів, чи був румунський спеціаліст ініціатором підписання Чоло.

«Хосе Шамот і Сімеоне були молодими, коли прибули до Італії. Я не думаю, що Луческу відіграв велику роль у цих трансферах. Президент Ромео Анконетані був у прямому контакті з Честером Пілларом, найвпливовішим аргентинським агентом того часу».

Бакконі згадав, яка репутація була у Сімеоне на початку його футбольної кар'єри.

«Сімеоне було 20 років. У нього вже був сильний характер, і для нього кожне тренування було схоже на бій.

Його називали одноклубники «bastardone» («сволота» італійською, – прим. «УФ») через те, як він працював у футболі – без жодних компромісів і без поваги до старших гравців».

Італієць розповів, як Містер реагував на таку поведінку майбутньої зірки.

«Луческу сподобалися ці аспекти, і він негайно перевів його до основного складу. Мірча, як завжди, був дуже вимогливим до молодих гравців, але Сімеоне був дуже непоступливим і невтомним, приймав поради та навантаження і ніколи не здавався», – сказав Бакконі для «УФ».

  • Сімеоне виступав у Пізі до 1992-го, після чого був у Севільї, двічі пограв за Атлетіко, а також за Інтер, Лаціо і Росаріо.
  • Як тренер Дієго очолював аргентинські Расінг, Естудіантес, Рівер Плейт і Сан Лоренцо, італійську Катанію і з грудня 2011-го він є наставником Атлетіко та вважається найбільш високооплачуваним тренером світу (за різними даними заробляє 30-37 мільйонів доларів на рік).
  • Луческу двічі працював у чемпіонаті України: Шахтар (2004-2016) і Динамо (2020-2023).
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт