Різне

Не Довбик: в Іспанії знайшли більш достойного претендента на перемогу у гонці бомбардирів Ла Ліги

Переглядів 79575
Артем Жилінський
35 голосів
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Головний тренер Вільяреала Марселіно висловив упевненість, що звання найкращого бомбардира Ла Ліги мав отримати його підопічний Александер Сорлот, а не Артем Довбик, який лідирує у гонці снайперів.

У п'ятницю, 24 травня, відбувся матч 38 туру чемпіонату Іспанії, в якому каталонська Жирона розгромила Гранаду з рахунком 7:0.

У цій зустрічі хет-трик оформив український нападник Артем Довбик, довівши свій рахунок до 24 голів за сезон, що на один більше, ніж у норвежця Олександра Сорлота з Вільярреалу, який забив 23 голи.

Сорлот був змушений достроково залишити поле в матчі 38-го туру Ла Ліги проти Осасуни, отримавши травму на 17-й хвилині, що позбавило його можливості наздогнати українця в гонці бомбардирів.

Головний тренер Вільярреалу Марселіно висловив думку, що саме Сорлот заслуговує на звання найкращого снайпера чемпіонату, оскільки всі свої голи він забив з гри.

«Трохи сумно, бо ми мали мрію, що Александер стане найкращим бомбардиром. Я думаю, він заслужив на це, тому що забив 23 голи і жодного з пенальті. Його спіткала травма, це так сумно.

Сорлот засмучений, це нормально. Травмуватися в грі, де ти так хочеш забити... Я відразу зрозумів, що щось сталося. Ми поговорили з Александером. Це сумний день для нього і всіх нас, хто поділяв його мрію», – наводить слова Марселіно Marca.

  • Загалом Артем провів 39 матчів за Жирону в усіх турнірах цього сезону, забив 24 м'ячі та віддав десять результативних передач.
  • Контракт українського нападника розрахований до 30 червня 2028 року.
  • Жирона фінішувала в Ла Лізі на третій сходинці, набравши рекордний для себе 81 бал.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт