Різне

«Не хочу зробити ту саму помилку»: Луческу – про Інтер, Наполі та свою відмову тренувати Бешикташ

Переглядів 736
Віктор Глухенький
1 голос
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та Шахтаря з Донецька Мірча Луческу пояснив, чому він відмовився очолити турецький Бешикташ зі Стамбула.

Мірча Луческу пояснив, чому він відповів відмовою на пропозицію турецького Бешикташа, очолити стамбульський гранд в це зимове міжсезоння.

Румунський спеціаліст пригадав подію давно минулих літ, коли він очолив італійський Інтернаціонале. З цим клубом Луческу не зумів нічого виграти та з ганьбою покинув Мілан.

«Я відмовився очолити Бешикташ. Не хочу зробити ту саму помилку, яку здійснив в Інтері. Мені потрібно щонайменше півтора роки, щоб мати можливість працювати».

Згадав Луческу про Інтер і в контексті поточного сезону, пророкуючи команді Сімоне Індзагі ймовірне здобуття одразу двох великих трофеїв.

«Крім чемпіонату Інтер має перемагати та задавати тон на міжнародному рівні. Вони продовжують боротися за чемпіонство, але Ліга чемпіонів важливіша. Турнір можна вигравати щороку».

Також румунський спеціаліст поділився думкою щодо чинного чемпіона Серії А Наполі в цьому сезоні, а саме – чому неаполітанці суттєво просіли.

«Втрата такого тренера як Спаллетті – завжди непросто. Кожен приходить зі своїм власним методом роботи та тренуваннями. Змінюється філософія, але це має значення», – розповів Луческу в інтерв'ю tuttomercatoweb.com.

Нагадаємо, що останнім місцем роботи 78-річного Мірчі Луческу було київське Динамо.

  • Також в Україні румунський фахівець працював на чолі принципового та головного суперника киян – донецького Шахтаря (2004-2016).
  • На чолі столичного клубу румун перебував з літа 2020 року по листопад цього року.
  • За цей час разом з біло-синіми Луческу став чемпіоном України, завоював Суперкубок та національний Кубок країни.
  • Загалом, на чолі обох українських грандів Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Окрім Динамо та Шахтаря, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, а також російський Зеніт.

 
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт