Різне

«Підрізав джип, вийшли люди з автоматами та забрали Гусіна»: як Суркіс «вкрав» легенду Динамо у Маркевича

Переглядів 134
Владислав Лютостанський
2 голоси
Григорій та Ігор Суркіси. Фото: з відкритих джерел
Легендарний півзахисник київського Динамо Андрій Гусін свого часу був близький до повернення у львівські Карпати Мирона Маркевича. На шляху цього переходу стало керівництво столичного клубу.

Гравець львівських Карпат Андрій Гусін у 1993 році перебрався до київського Динамо. У столичному клубі тоді ще нападнику проявити себе було вкрай складно, тому Гусін виступав переважно за Динамо-2 та їздив в ЦСКА-Борисфен на правах оренди.

Колишній головний тренер Карпат Мирон Маркевич, який працював з Гусіним, в інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів, що хотів повернути Андрія в галицьку команду, проте київське Динамо застосувало силові методи. 

«Гусін пішов у армію, був у ЦСКА-Борисфені, ми хотіли його повернути назад, в Карпати. Але тоді Динамо нам цей варіант перекрило, Суркіс застосував силові методи.

Нас по дорозі з Києва до Львова підрізав джип, вийшли люди з автоматами та забрали Гусіна до себе в авто. У підсумку далі Лобановський побачив у ньому опорного хава, а сам Андрій з часом став одним з найкращих гравців в історії українського футболу».

  • Зазначимо, що до 1998 року президентом Динамо був Григорій Суркіс, якого у 2002 році на посаді змінив його молодший брат Ігор.
  • Гусін в складі Карпат провів 22 матчі, в яких забив п'ять голів. За Динамо ж він зіграв у 264 матчах, доходив до півфіналу Ліги чемпіонів та сім разів ставав чемпіоном України.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт