Різне

«Потрібно дуже ретельно все проаналізувати»: Луческу не готовий очолити збірну Румунії

Переглядів 412
Віктор Глухенький
1 голос
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер донецького Шахтаря та київського Динамо Мірча Луческу підтвердив факт переговорів з ФФР, але спростував, що погодився на її пропозицію.

Мірча Луческу не певен, що готовий поновити тренерську кар’єру у свої 79 років. Маститого наставника активно сватають на місток національної збірної Румунії, але він поки вагається.

«Хто каже, що Мірча Луческу вже є тренером Румунії, той перебільшує. Це правда, що за останні кілька днів у мене було кілька контактів, пов’язаних із таким варіантом продовження кар’єри, але мені потрібно дуже ретельно все проаналізувати, перш ніж дати остаточну відповідь. 

Зараз нестандартна ситуація. Йорданеску покинув національну команду після Євро-2024, Хаджі не захотів стати його наступником й відмовився, а часу до наступних матчів збірної залишається дуже мало», — сказав Луческу в інтерв’ю румунському порталу Gazeta Sporturilor.

  • Луческу вже очолював свою національну збірну з 1981-го по 1986 рр. і виводив команду на Євро-1984.
  • Тренерська кар’єра Мірчі триває з 1979 року. Раніше він також тренував бухарестське Динамо (1985 – 1990), турецький Бешикташ (2002 – 2004), італійські команди Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, румунські Корвінул, Рапід (Бухарест), збірну Туреччини, російський Зеніт з Санкт-Петербурга та українські Шахтар і Динамо з Києва.
  • З Шахтарем Луческу-старший виграв 22 титули, головним із яких є трофей Кубка УЄФА-2009.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт