Різне

Ротань сказав все, що думає про Коноплянку: легенда Дніпра був відвертим і щирим

Переглядів 375
Владислав Лютостанський
1 голос
Євген Коноплянка і Руслан Ротань. Фото: з відкритих джерел
Головний тренер Олександрії Руслан Ротань висловився щодо свого ексодноклубника Євгена Коноплянки, разом з яким вони виступали в лавах Дніпра.

Легендарний півзахисник, а нині наставник Олександрії, Руслан Ротань в інтерв'ю сайту «Український футбол» поділився власною думкою щодо людських якостей Євгена Коноплянки, з яким він пліч-о-пліч провів 214  поєдинків за Дніпро та національну збірну.

Ротань розповів, що Коноплянка приділяв увагу українським військовим ще під час початку війни на Донбасі. 

«Коноплянка – людина з великої літери. Він завжди поруч, завжди допоможе, якщо треба. Наприклад, коли почалась війна на Донбасі, ми разом із Зозулею та Коноплянкою навідували наших військових у шпиталях, допомагали їм. Це говорить про нього, як про щиру, щедру людину, яка знає, що таке співчуття.

Коли ти займаєшся футболом, своєю улюбленою справою, а інші жертвують своїм здоров’ям, а іноді й життям, захищаючи тебе, неможливо їх не підтримувати. У цьому плані Женя завжди був щирим, завжди їм допомагав, це також дуже важливо».

Також Ротань погоджується з думкою про те, що Коноплянка так і не зумів реалізувати свій високий потенціал.

«На мою думку, Женя працював завжди на 100%. Якщо зараз дивитися, чи реалізував він свій потенціал, то, мабуть, ні. Усі ми чекали від нього, що він ось-ось буде зіркою європейського футболу.

Можливо, десь переходи у ті чи інші клуби, якісь інші моменти не дозволили йому цього зробити. Якщо запитати, чи було йому куди далі розвиватися, то так, це безперечно. Але все одно, для мене Коноплянка – один із найкращих вінгерів не тільки в Україні, а й у Європі за останні 10 років точно».

  • За Дніпро Коноплянка провів 212 поєдинків, забивши 45 голів та оформивши 40 асистів.
  • Пізніше Євген виступав за іспанську Севілью, німецький Шальке-04, Шахтар, польську Краковію та румунський ЧФР Клуж.
  • У складі збірної України півзахисник зіграв у 87 матчах, забив 21 гол та віддав 15 результативних передач.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт