Різне

Розбиті мрії та сльози Шевченка: 14 років тому Україна програла грекам та не вийшла на ЧС-2010

Переглядів 1023
Артем Жилінський
1 голос
Андрій Шевченко. Фото: Google
Рівно 14 років тому, 18 листопада 2009 року, збірна України програла збірній Греції у матчі-відповіді плей-офф чемпіонату світу з рахунком 0:1 та не змогла пробитися у фінальну частину турніру.

Матч проходив на стадіоні «Донбас Арена» у Донецьку. З перших хвилин українська команда кинулась уперед, намагаючись забити швидкий гол. Андрій Шевченко двічі мав нагоду відкрити рахунок, але обидва рази не реалізував моменти.

На 31-й хвилині греки забили єдиний гол у матчі. Дімітріос Салпінгідіс скористався помилкою Євгена Хачеріді і відправив м'яч у дальній кут воріт Андрія П'ятова.

У другому таймі Україна створила кілька небезпечних моментів, але зрівняти рахунок не вдалося. Матч завершився поразкою української збірної.

Ця гра запам'яталася не лише трагічним результатом, а й емоціями Андрія Шевченка після матчу. Найкращий бомбардир в історії збірної України не зміг стримати сліз, усвідомивши, що Україна не поїде на чемпіонат світу.

Сльози Шевченка стали символом розчарування мільйонів українських уболівальників, які мріяли побачити свою збірну на світовій першості. Це був прощальний матч із мрією.

  • Чемпіонат світу-2010 виграла Іспанії.
  • В кваліфікаційній групі збірна України посіла друге місце і тому грала в плей-офф з Грецією.
  • Суперниками по групі у нашої команди були: Англія, Хорватія, Білорусь, Казахстан, Андорра.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт