Різне

Шевченко закрив питання виходу збірної України на чемпіонат світу 2026: голова УАФ все конкретно пояснив

Переглядів 56
Данило Моісеєнков
1 голос
Андрій Шевченко. Фото: УАФ
Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко розповів про важливість виступів збірної України на великих турнірах, зокрема на чемпіонаті світу-2026.

Збірна України востаннє виступала на чемпіонаті світу ще у 2006 році, і вже навесні розпочне відбір на Мундіаль-2026, який пройде у США, Канаді та Мексиці.

Президент УАФ Андрій Шевченко, який був лідером команди в 2006-му, поговорив про свої очікування від збірної.

«У мене багато очікувань, тому що, окрім футболу, ми розуміємо, що такі змагання, як чемпіонат Європи та чемпіонат світу, є великими вітринами.

Якщо нам вдасться пройти кваліфікацію, то чемпіонат світу буде дуже важливим етапом для просування нашої країни, для того, щоб говорити про неї і пояснювати, що відбувається, а також для того, щоб побачити, як ми можемо підтримати Україну».

Однак спортивна важливість для України на ЧС-2026 також існує.

«У спортивному плані це також буде чудова можливість для наших гравців показати свій талант. Ми можемо використати турнір, щоб ще більше об'єднати людей», – сказав Шевченко для мексиканського видання Excelsior.

  • Нагадаємо, що на ЧС-2006 у Німеччині збірна України під керівництвом Олега Блохіна дійшла до 1/4 фіналу, де програла майбутнім чемпіонам Італії (0:3).
  • Європейська кваліфікація до Мундіалю 2026 розпочнеться вже у березні 2025-го і продовжиться до листопада, а плей-оф відбору гратиметься у березні 2026 року.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт