Різне

Скандальне рішення рефері у матчі Іспанія – Німеччина: український ексарбітр ФІФА оцінив епізод на Євро-2024

Переглядів 1779
Віктор Глухенький
1 голос
Розпач Кайя Гаверца. Фото: УЄФА
Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував скандальне рішення англійського рефері Ентоні Тейлора, який не поставив пенальті у матчі 1/4 фіналу Євро-2024 між Німеччиною та Іспанією у ворота піренейців.

Напередодні, 5 липня, було зіграно чвертьфінальний поєдинок Євро-2024 між Іспанією та командою-господаркою континентального форуму Німеччиною (2:1).

Піренейці зуміли дотиснути Бундестім в овертаймі та пройти до наступної стадії ЧЄ, однак гра у Штутгарті надовго запам'ятається не лише фінальним результатом. 

Так, наприкінці додаткового часу, за рахунку 1:1, м'яч після удару німця Джамала Мусіали влучив у руку іспанця Марка Кукурельї, який перебував у штрафному майданчику, але суддя матчу Ентоні Тейлор епізод прогледів і не призначив пенальті у ворота «червоної фурії».

🔥Відео скандального епізоду за участі Кукурельї🔥

«Так, рука іспанця перебувала в природному становищі, проте в нього була можливість уникнути цього контакту. Тому Тейлор мав повне право призначити пенальті, реалізувавши який, господарі могли пройти далі. Складно сказати, чому британець не покарав Кукурелью, проігнорував цей епізод й арбітр VAR. Можливо, ми чогось не знаємо?», – розповів Ступар в інтерв'ю Sport.ua.

Євро-2024. Результати ігор 1/4 фіналу:

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт