Різне

Спаллетті пояснив, навіщо він привітав Зеніт з чемпіонством: заява головного тренера збірної Італії

Переглядів 1179
Владислав Лютостанський
2 голоси
Лучано Спалетті. Фото: La Presse
Головний тренер збірної Італії Лучано Спаллетті напередодні гри з Україною у відборі на Євро-2024 пояснив, навіщо привітав санкт-петербурзький Зеніт з чемпіонством.

У понеділок, 20 листопада, збірна України прийматиме команду Італії на стадіоні «БайАрена» у Німеччині.

Напередодні матчу головний тренер гостей Лучано Спаллетті пояснив свій вчинок, коли у травні цього року він привітав санкт-петербурзький Зеніт з перемогою у чемпіонаті Росії.

«У тій команді я тренував багатьох футболістів, до того ж там лишилося п'ять співробітників, з якими я також працював. На той час пан Олексій Міллер був головою цієї команди.

Я отримав від них привітання з перемогою моєї команди (Наполі) в італійському чемпіонаті. Я думаю, що мав право зробити теж саме, привітавши їх з перемогою».

Також Спаллетті зізнався, що не вважає коректним прив'язувати політику до спорту та зазначив, що категорично налаштований проти будь-якої війни.

«Мені здається, що некоректно прив'язувати спортивну діяльність до конфліктів, з якими я категорично не згоден. Я проти будь-якої війни взагалі. Ми, італійці, дуже близькі до людей, що страждають.

Звичайно, що ми думаємо про родини, які хочуть жити в мирі, про дітей, яких немає. Ми дуже сподіваємося, що цей конфлікт швидко закінчиться», – сказав Спаллетті на передматчевій пресконференції.

  • Спаллетті очолював Зеніт з 2009 по 2014 рік. Разом з ним італієць двічі ставав чемпіоном, одного разу вигравав Кубок та Суперкубок Росії.
  • Український ексхавбек Анатолій Тимощук провів під керівництвом Спаллетті в Зеніті 21 гру. Нині він працює помічником головного тренера команди.
  • Матч Україна – Італія розпочнеться у німецькому Леверкузені о 21:45 за київським часом.
  • Наразі збірна України займає третю сходинку у групі C, маючи 13 очок після семи матчів.
  • В активі Італії теж 13 очок після семи зіграних поєдинків.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт