Різне

Спортивний директор Жирони розповів всю правду про трансфер Довбика: він зізнався, чому клуб позбувся українця

Переглядів 6385
Данило Моісеєнков
1 голос
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Спортивний директор Жирони Кіке Карсель поділився деталями стосовно продажу Артема Довбика в Рому. Відомо, які мотиви були в каталонців погодитися на цей трансфер.

Влітку цього року Жирона продала Артема Довбика в Рому за 30,5 мільйонів євро + бонуси, однак судячи з перших турів, не сильно відчуває втрату найкращого бомбардира Ла Ліги минулого сезону.

Спортивний директор каталонців Кіке Карсель пояснив усі питання стосовно цієї ситуації та розпочав з причин продажу українського форварда.

«Ринок був дуже відкритий. Часом я думав, що він може залишитися, але коли вони наблизилися до наших вимог, зберегти його стало складніше.

Було важливо продавати, щоб продемонструвати те, що ми говорили роками, що ми — команда продажів. Це був гарний час для покращення бюджету».

Відповів спеціаліст і на запитання щодо заміни Довбика.

«Знайти заміну Довбику було складно, і ми шукали схожі на нього профілі. Фігура Абеля Руїса була зрозуміла навіть якби Довбик залишився.

[Боян] Міовскі провів два хороші роки з точки зору голів у меншій лізі, як і Довбик. Ми шукали гарний вік і енергію, і Абель і Міовскі відповідали вимогам», – приводить слова Карселя видання Diari de Girona.

  • Жирона після чотирьох турів Ла Ліги посідає п'яте місце в турнірній таблиці, маючи сім очок і стільки ж забитих м'ячів.
  • Рома з Довбиком наразі йде 16-ю в Серії А: два залікові пункти і один гол в активі.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт