Різне

Спортивний лікар виніс рішучий вердикт страшній травмі Малиновського: скільки пропустить зірка збірної України

Переглядів 563
Богдан Чернишевський
1 голос
Руслан Малиновський. Фото: Getty Images
Відомий спортивний лікар Дмитро Бабелюк висловив думку про травму гравця італійської Дженоа і збірної України Руслана Малиновського, яку він отримав у матчі з Венецією.

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк сказав про механізм отримання пошкодження Русланом Малиновським, якого він зазнав у матчі Серії А з Венецією (0:2).

Відео моменту з травмою Малиновського

«Через те, що стопа зарилася і зафіксувалася в газоні, а тіло продовжило рух вперед утворилася сила, яка розірвала внутрішні звʼязки гомілкостопу, що призвело до вивиху кісток в суглобі». 

Він додав, що є й інші механізми. 

«Також такий вивих стає можливим у випадку розриву структури між велико- та малогомілковою кістками, яка називається синдесмоз і утримує стопу у фізіологічних кутах».

Бабелюк розповів про операцію, яку належить зробити Малиновському. 

«Метою операції буде відновлення структури звʼязок щоб суглоб зберігав баланс. Далі завдання буде за реабілітацією, щоб функція суглобу повноцінно відновилася».

Також він дав свою оцінку термінам відновлення півзахисника. 

«Не очікую тут переломів, але і з звʼязками буде достатньо роботи. Тим не менше, як правило, вистачає три місяці, щоб повернутися на поле за умови успішної операції, відсутності ускладнень і гладкої реабілітації» – сказал Бабелок в своем Telegram-канале Hospital Pass.

  • Малиновський виступає за Дженоа з 2023 року, в 2024 італійський клуб викупив права на гравця у французького Марселя.
  • У сезоні 2024/25 півзахисник провів п'ять матчів у чемпіонаті і одну зустріч – в Кубку Італії, в якій відзначився однією результативною передачею.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт