Різне

Спортивний лікар виніс вердикт травмі Циганкова: відомо, скільки пропустить лідер збірної України

Переглядів 109
Богдан Чернишевський
1 голос
Віктор Циганков. Фото: ФК Жирона
Відомий спортивний лікар Дмитро Бабелюк висловив свою думку про травму гравця Жирони Віктора Циганкова, яку він отримав у матчі другого туру Ліги чемпіонів проти нідерландського Фейєноорда.

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк сказав про механізм отримання пошкодження Віктором Циганковим в матчі другого туру Ліги чемпіонів з Фейєноордом і зробив прогноз про терміни відновлення 26-річного півзахисника.

Українець отримав травму на 29-й хвилині гри за рахунку 1:1 під час підключення до атаки своєї команди. Він не зміг продовжити зустріч і попросив заміну, замість нього на полі з'явився нідерландець Арно Данджума.

Відео епізоду з Циганковим

Бабелюк вважає, що травма Циганкова є рецидивом.

«Щойно Віктор покинув поле через травму мʼязів задньої поверхні стегна. Зважаючи, на те, що саме ця травма турбувала гравця ще з Євро, і від якої він відновився лише вкінці серпня, це можна трактувати як рецидив».

Спеціаліст розповів про механізм отримання пошкодження.

«Типовий механізм для цієї травми – спринт плюс розтяг мʼязу (дотягування за мʼячем). Віктор досвідчений і розумний гравець, тому його реакція була показовою. Покидав поле вінгер, розуміючи характер травми і приблизний термін, який він пропустить.

Лікар назвав терміни відновлення після подібної травми.

«Навіть якщо це буде перший ступінь травми – Віктор зможе повернутися на поле не раніше 23 жовтня. Правда, зважаючи на рецидивний характер травми, вартувало би взяти триваліший час для надійнішого відновлення – написав Бабелюк у власному Telegram-каналі Hospital Pass.

  • На рахунку Циганкова вісім матчів у сезоні 2024/25 за клуб у всіх турнірах. Він забив один м'яч і віддав одну гольову передачу.
  • У жовтні збірній України належить провести два матчі в Лізі націй, з Грузією (11 жовтня) і Чехією (14 жовтня).
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт