Різне

«Тимощук вже виїхав з Росії і живе в іншій країні»: американський тренер захищає зрадника України

Переглядів 54341
Віктор Глухенький
12 голосів
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Перший в історії українського клубного футболу тренер зі США Денніс Люкенс, який свого часу тренував херсонський Кристал та миколаївський Суднобудівник, розповів про своє ставлення до колаборанта та путініста Анатолія Тимощука.

Денніс Люкенс, який отримував тренерську ліцензію UEFA Pro разом з колишнім капітаном донецького Шахтаря, зрадником України Анатолієм Тимощуком (у березні 2017 року, – прим. «УФ»), відверто розповів про своє ставлення до колаборанта.

«Як ставлюся до того, що Тимощук після початку повномасштабного вторгнення залишився в росії? Тимощук і до війни був у росії, грав за Зеніт. У нього російська дружина і російські діти. Відносини між росією та Україною були хорошими до війни.

Війна застала його там. Що він мав робити? Вийти на вулицю і протестувати проти Путіна? Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці».

Американець не лише захищає Тимощука, а й переживає за нього, бо ж бідолаха-сепаратист втратив через зраду батьківщині свої титули в Україні. 

«Ми з ним товаришуємо, але не близько. Я спілкувався з ним кілька днів тому. Він опинився в дуже складній ситуації. 

Я бажаю йому тільки добра. Він втратив все в Україні, репутацію та свої регалії, і, як я розумію, залишив все в росії». 

Люкенс навіть ледь не допоміг Тимощуку, який окрім того, що зрадник, виявляється ще й боягуз, втекти з росії до Європи.

«Наскільки я розумію, Тимощук вже виїхав з росії і живе в іншій країні. Я не хотів би опинитись на його місці. Він казав мені, що він українець і любить Україну.

Я навіть намагався допомогти виїхати йому з сім’єю до Ірландії. Він сказав мені, що хоче виїхати з росії. Він застряг в рф ще до війни і не міг висловитися через страх бути заарештованим і засудженим до 15 років ув'язнення». –  розповів Люкенс в ексклюзивному інтерв'ю «Українському футболу».

В самому Зеніті спростували чутки про прощання з Тимощуком.

  • Зрадник України Анатолій Тимощук й досі є рекордсменом нашої національної збірної за кількістю проведених матчів: 144 поєдинки, чотири голи.
  • УАФ позбавила колаборанта всіх футбольних нагород та рекордів за його мовчання стосовно війни в Україні.
  • У структурі Cанкт-Петербурзького Зеніту Тимощук працює з 2017 року.
  • За свою кар'єру Тимощук грав за такі клуби як донецький Шахтар (1997-2007), Зеніт (2007-2009, 2013-2015), мюнхенську Баварію (2009-2013), Кайрат з Казахстану (2015-2016) та луцьку Волинь (1995-1997).
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт